Vrede van Utrecht

45 keer bekeken

Vrede van Utrecht

300 jaar geleden, op 11 april werd de vrede van Utrecht getekend; en dat zorgde voor een hele verandering in de wereldgeschiedenis. Vrede en vrijheid bleken onderhandelbaar te zijn en dat is wat men in Utrecht groots gaat vieren. Met een herdenkingsmunt, dansfeesten en een internationaal programma vol kunst, kennis en cultuur.

Lees meer

300 jaar geleden, op 11 april werd de vrede van Utrecht getekend; en dat zorgde voor een hele verandering in de wereldgeschiedenis. Vrede en vrijheid bleken onderhandelbaar te zijn en dat is wat men in Utrecht groots gaat vieren. Met een herdenkingsmunt, dansfeesten en een  internationaal programma vol kunst, kennis en cultuur.

'The Art of making Peace'

Vanaf het openingsfeest op 11 april tot het einde van 2013, staat Utrecht in het teken van de Vrede van Utrecht. Heel Utrecht bruist in de straten en op de pleinen. In parken en op bruggen ziet u de leukste concerten en festivals, en in theaters vinden toneelstukken, lezingen en conferenties plaats.

Kunst & cultuur voor een mooie wereld.

Zo vanzelfspreken als de vrede in Europa lijkt, zo afhankelijk is die van gedeeld gedachtengoed. En daarom gaat Utrecht iedereen een spiegel voorhouden met behulp van kunst en cultuur, om ideeën en beelden te vinden voor een toekomst zoals we die graag voor ons zien. Wilt u weten wat er te doen is? Wij geven vast een aantal tips...

12 april-20 juni. 'Toen mijn vader een struik werd'. Muziektheater Het Filiaal maakte een mooie theaterbewerking van het boek 'Toen mijn vader een struik werd'. Te zien in Transformatorhuis Utrecht.

20 juni-22 september 'Call of the Mall'. Grootschalige kunstmanifestatie van binnen- en buitenlandse kunstenaars in Hoog Catharijne en Utrecht CS.

21-23 juni 'Vrede in de Buurt'. Midzomerweekend vol concerten, festivals en theater verspreid over alle bekende buurten in Utrecht.

11-15 juli 'Rheingold op de Rijn'.  De opera Das Rheingold van Wagner vertolkt op een schip, door 14 topzangers en het 70- man sterke USConcert-orkest.

25 juli-21 september 'House of Eutopia'.  Indrukwekkende installatie van kunstenaar Filip Berte over de geschiedenis en toekomst van Europa. Adres: Utrechtse Zeedijk.

20-12 juni 'Community Art Conferentie'.  Conferentie in festivalstijl met kunstenaars en hun projecten die hebben bijgedragen aan verzoening in gewelddadige of na-oorlogse gebieden.

31 augustus 'VJ op de Dom beats Barok'.  Spannende ontmoeting tussen oude en nieuwe muziek. Locatie: Domkerk en Domplein.

13-22 september 'Festival de Basis' (Vrede Vieren, bezinnen op oorlog). Op de voormalige militaire vliegbasis Soesterberg worden verhalen tot leven gebracht door professionele en amateurkunstenaars.

Ontdek meer in de omgeving
Google map

Ontdek Nederland in elk seizoen

Nederland is prachtig in ieder seizoen. Ontdek de leukste vakantietips voor de lente, zomer, herfst en winter.

Lees meer