Waterpret

94 keer bekeken

Waterpret

Rondom Dordrecht, de Biesbosch en de Alblasserwaard vind je passantenhavens langs de grote rivieren. Leg aan in de historische havens van Dordrecht en Gorinchem, in de jachthaven van Streefkerk aan de Lek of in Leerdam aan het riviertje de Linge.

Lees meer

Beschik je niet over een eigen boot? Kano’s, roei- en fluisterboten zijn op verschillende plekken te huur. Verken de Biesboschjungle met zijn smalle kreken, huur een roeibootje om te vissen in de buurt van Groot-Ammers of ga kanoënd het water op bij Oud-Alblas. Geniet van het sappige groen rondom, de rietkragen en natuurlijke uiterwaarden.

Met de sampan

Je hoeft niet naar het Verre Oosten om te varen in een Chinese sampan, het kan ook in de oer-Hollandse Alblasserwaard. De Chinese Schouw in Giessenburg verhuurt deze rivierbootjes met elektromotor voor een tochtje op de bochtige Giessen. De sampan is geschikt voor 6-8 personen. Ben je met z’n tweetjes, dan kun je ook overnachten op een sampan.

Laat je varen

Stap in Leerdam op de rondvaartboot voor een ontspannen vaartocht op de altijd mooie Linge. Met of zonder kapitein kun je varend in een sloep van Ecoboot vanuit Gorinchem bijna geluidloos de Linge opvaren. In Oud-Alblas ga je aan boord van de unieke Glasshopper die naar de molens van Kinderdjk vaart.

Wereldse molens

De rond 1738 gebouwde molens van het Werelderfgoed Kinderdijk pompten het overtollige water uit de laaggelegen Alblasserwaard om het te lozen op de rivier. De negentien poldermolens zijn een typisch Hollands cultuurbezit in een natuurlijke omgeving.

Ontdek meer in de omgeving
Waterpret

Ontdek Nederland in elk seizoen

Nederland is prachtig in ieder seizoen. Ontdek de leukste vakantietips voor de lente, zomer, herfst en winter.

Lees meer

Nederland Waterland

Maar liefst 26 procent van ons land ligt onder de zeespiegel. Hoe we omgaan met het water en ervan genieten ziet en beleeft u op meerdere plaatsen.

Lees meer