Wild eten midden in het groen

88 keer bekeken

Wild eten midden in het groen

Tussen het wandelen, fietsen en cultuur snuiven door is een kopje koffie of een lekkere lunch nooit weg. Het Nationale Park De Hoge Veluwe biedt zijn bezoekers verschillende plekken om rustig te genieten van lekker eten en drinken.

Lees meer

In het centrum van het Park, tegenover het Bezoekerscentrum en het Museonder, ligt Café-Restaurant De Koperen Kop. Dit zelfbedieningsrestaurant heeft een ruim en gezellig terras met een speeltuin. U kunt er uitstekend pannenkoeken eten. In de wintermaanden wordt er wekelijks een andere winterschotel geserveerd. Er is keuze uit diners, warme en koude buffetten.

Restaurant Monsieur Jacques

Monsieur Jacques is een counterbedieningszaak centraal gelegen in het Kröller-Müller Museum, omgeven door de unieke beeldentuin. De naam Monsieur Jacques is afkomstig van het bronzen beeld van een statige man dat bij de ingang van het museum staat. De kaart biedt een uitgebreid assortiment lunchgerechten evenals lekkers voor bij de koffie of thee.

Wild

Vanaf september (zolang de voorraad strekt) worden wildbraadpakketten verkocht met daarin vlees van rood en zwart wild afkomstig uit het Park. Daarnaast worden er het gehele jaar wildstoofpotjes in de Parkwinkel verkocht. Ook verkoopt het Park het wildkookboek ‘Kookkunsten met wild’ voor € 19,95. De opbrengsten van de verkoop van het boek komen ten goede aan de herintroductie van het korhoen in het Park.

Gedurende het wildseizoen kan men tevens terecht in één van de vele restaurants in de omgeving van het Park voor een wildgerecht.

Meer informatie over de Hoge Veluwe

 

Ontdek meer in de omgeving
Wild eten midden in het groen

Ontdek Nederland in elk seizoen

Nederland is prachtig in ieder seizoen. Ontdek de leukste vakantietips voor de lente, zomer, herfst en winter.

Lees meer