Workum

293 keer bekeken

Workum

Workum is vanwege de prachtige monumentale gebouwen en de waterrijke omgeving één van de mooiste Friese stadjes.

Lees meer

Workum is één van de mooiste Friese stadjes. Alleen al vanwege de prachtige gevels en monumentale gebouwen en de waterrijke omgeving.

Monumentale panden

De Sint Gertrudiskerk, de Waag en het stadhuis uw aandacht zeker waard. In Workum zelf vindt u nog diverse sporen van een maritiem en industrieel verleden. Kunstliefhebbers kunnen onder andere een bezoek brengen aan het Jopie Huisman Museum.

Fietsen langs de Friese wateren

Het waterrijke gebied nodigt uit tot lange wandelingen langs de diverse molens en mooie fietstochten door een adembenemende omgeving.

Scheepswerf

Hoewel Workum niet aan zee ligt, deed de stad toch volop mee aan de zeehandel. Dat was mogelijk doordat de brede waterweg It Soal in verbinding stond met de vroegere Zuiderzee, het huidige IJsselmeer. Wie vanaf het IJsselmeer It Soal opvaart, komt na precies twee kilometer een schutsluis tegen. Daar begint Workum. Schilderachtig weerspiegelen de huisjes op de dijk in het water. Vlakbij de sluis staat scheepswerf De Hoop. Al meer dan drie eeuwen worden hier schepen gebouwd en gerestaureerd. Ook nu nog is de werf volop in bedrijf.

Ontdek meer in de omgeving
Workum

Ontdek Nederland in elk seizoen

Nederland is prachtig in ieder seizoen. Ontdek de leukste vakantietips voor de lente, zomer, herfst en winter.

Lees meer