Amsterdamse buurten

968 keer bekeken

100% vindt deze informatie waardevol.

Amsterdamse buurten

De beste manier om kennis te maken met Amsterdam is door de wandelen in de verschillende buurten. Als u Amsterdam bezoekt, zijn er een paar stadswijken die u zeker niet mag missen. Wandelen en fietsen zijn perfecte opties.

Lees meer

De beste manier om kennis te maken met Amsterdam is door de wandelen in de verschillende buurten. Als u Amsterdam bezoekt, zijn er een paar stadswijken die u zeker niet mag missen. Wandelen en fietsen zijn perfecte opties.

Jordaan

De Jordaan is waarschijnlijk de beroemdste wijk van Amsterdam. Dit karakteristieke, tegen de grachtengordel aanliggende deel van Amsterdam heeft veel smalle straatjes met trendy winkels, moderne restaurants en ouderwetse cafés. Muziek heeft in de Jordaan altijd een belangrijke rol gespeeld, en op de Elandsgracht staan standbeelden als eerbetoon aan de beste zangers uit deze buurt.

Als u een dag in de Jordaan bent, moet u zeker het Anne Frank Huis en de Westerkerk bezoeken. Winkelen kunt u bovendien in de nabije Negen Straatjes. En op maandag en zaterdag is er markt op de Noordermarkt. Aan het einde van de dag kunt u wat drinken in een van de traditionele cafés en luisteren naar typisch Jordanese muziek.

De Pijp

De Pijp is zonder twijfel een van de levendigste buurten van Amsterdam. Het kloppende hart van de buurt is de Albert Cuyp: hier vindt de grootste openluchtmarkt van Europa plaats. Op de Albert Cuypmarkt is van alles te vinden, van eten en drinken tot kleding en cosmetica. De marktkooplui zullen u ongetwijfeld trakteren op typisch Amsterdamse humor.

De Pijp staat ook bekend om de Heineken Experience in de vroegere Heinekenbrouwerij. Het gebied heeft de hoogste dichtheid van cafés en restaurants van heel Nederland. Honger of dorst krijgen is dus niet aan de orde. Door de multiculturele en artistieke sfeer in de buurt staat de Pijp bekend als het Quartier Latin van Amsterdam.

Andere Amsterdamse buurten

Afhankelijk van uw interesses kunnen nog andere buurten in Amsterdam voor u de moeite waard zijn:

Centrum: het hart van Amsterdam heeft veel te bieden: het Koninklijk Paleis, het Amsterdam Museum, de Beurs van Berlage, de Dam, winkelstraten Kalverstraat en Leidsestraat, warenhuis de Bijenkorf en winkelcentrum Magna Plaza.

Rosse Buurt: dit is het oudste stukje Amsterdam, maar dat is niet waar het zijn reputatie aan dankt. Als u als toerist eens wilt zien hoe de dames achter de ramen zitten, zult u niet de enige zijn.

Chinatown: Net als iedere grote stad heeft Amsterdam een eigen Chinatown. Op en rond de Zeedijk, achter de rosse buurt, vindt u Chinese restaurants, oosterse winkels en zelfs een boeddhistische tempel.

Spiegelkwartier: Gaat uw belangstelling uit naar galeries en winkels met antiek, kunst en curiositeiten, dan is het Spiegelkwartier, dat zich op een looproute naar het Rijksmuseum bevindt, zeker een aanrader.

Jodenbuurt: het Joods Historisch Museum, de Hollandsche Schouwburg en de Portugese Synagoge bevinden zich in de jodenbuurt, en zijn zeer de moeite waard.

Overnachten in Amsterdam

Bent u op zoek naar een hip designhotel, een romantische bed & breakfast of een gezellige vakantiewoning voor uw familie? In Amsterdam vindt u voor elke smaak en budget een passende accommodatie. Bekijk het uitgebreide aanbod en boek uw ideale vakantie hier!