Amsterdamse pleinen

2567 keer bekeken

Pleinen van Amsterdam

Amsterdam heeft een aantal bekende pleinen. Elk heeft zijn eigen bijzonderheden. Weet wat u kunt verwachten as u van plein naar plein loopt.

Lees meer

Amsterdam heeft een aantal bekende pleinen. Elk heeft zijn eigen bijzonderheden. Weet wat u kunt verwachten as u van plein naar plein loopt.

De Dam

Het Damplein is het hart van Amsterdam. Aan één kant van het plein vindt u straatartiesten en zwermen duiven. Aan de andere kant ziet u een groot wit beeld. Dit is het Nationale Monument, het belangrijkste Nederlandse monument ter nagedachtenis aan de Tweede Wereldoorlog. Hier vindt elk jaar op 4 mei om 20.00 uur de Dodenherdenking plaats.

Rembrandtplein

Bars, restaurants, terrasjes, coffeeshops en clubs. Het Rembrandtplein is een van de meest bekende uitgaansgebieden in Amsterdam. Overdag kunt u de tijd verdrijven door op een van de vele terrasjes mensen te kijken of te luisteren naar de straatartiesten. 's Nachts wordt het Rembrandtplein een gebied vol nachtclubs.

Leidseplein

Het Leidseplein is een echte hotspot. Op het plein, of op korte loopafstand, vindt u bioscopen, discotheken, theaters en een casino. Daarnaast zijn ook muziektempels De Melkweg en Paradiso, en clubs Sugar Factory en Jimmy Woo's vlak bij het plein gevestigd. Voor het serieuzere theater kunt u terecht bij de Stadsschouwburg.

Museumplein

Het Museumplein dankt zijn naam aan de vele musea die aan het plein gevestigd zijn. Het Rijksmuseum, Van Gogh Museum, Stedelijk Museum en Coster Diamonds - u vindt ze hier allemaal. Daarnaast wordt het plein gebruikt voor festivals, demonstraties en andere grote evenementen.

Waterlooplein

Achter de Stopera, dat het muziektheater en het stadhuis van Amsterdam herbergt, ligt het Waterlooplein. Op dit plein vindt u een vlooienmarkt waar vrijwel alles te vinden is. De markt is elke werk- en zaterdag geopend, met uitzondering van nationale feestdagen.