ARCAM Amsterdam

404 keer bekeken

ARCAM

Het ARCAM Stimuleringsfonds wil mensen informeren over en inspireren voor architectuur in Amsterdam en omstreken. Daarom organiseert het architectuurcentrum lezingen, discussies, exposities en andere activiteiten om architectuur onder de aandacht te brengen.

Lees meer

Arcam, het architectuurcentrum van Amsterdam is het startpunt voor iedereen die geïnteresseerd is in architectuur.

Architectuurcentrum Amsterdam

Het door René van Zuuk ontworpen gebouw is een bezoek meer dan waard, met zijn bijzondere vormen en prachtig uitzicht over het Oosterdok. U kunt er terecht voor alle informatie over de architectuur en stedenbouw van Amsterdam. Arcam organiseert een breed programma dat bestaat uit exposities, lezingen, excursies, debatten en grote jaarlijkse evenementen als de Dag van de Architectuur Amsterdam. Ook vindt u er een groot assortiment kaarten en boeken over architectuur en stedenbouw en biedt de galerie een wisselend aanbod van kleine souvenirs tot mooie designmeubels.

Bezoek Arcam

Arcam is gevestigd aan de Prins Hendrikkade 600 in Amsterdam tussen Science Center NEMO en het Scheepvaartmuseum. Vanaf Amsterdam-Centraal station is het ongeveer 15 minuten lopen. U kunt Arcam bezoeken van dinsdag tot en met zondag van 13.00 tot 17.00 uur, de toegang is gratis. Op maandag is Arcam gesloten.