De 9 straatjes shoppingroute Amsterdam

14441 keer bekeken

82% vindt deze informatie waardevol.

De 9 straatjes shoppingroute Amsterdam

U heeft zin om te gaan shoppen, maar u bent een beetje wars van de grote winkelketens. U heeft geen zin in de megastores in de bekende winkelstraten en gaat op zoek naar kleine, originele en exclusieve winkels. In de 9 straatjes, in een schitterend deel van het Amsterdamse centrum, vindt u precies die winkeltjes.

Lees meer
  • Vol schilderachtige monumenten, authentieke winkels en bijzondere horeca.
  • Middenin de grachtengordel, tussen Singel en Prinsengracht, 3 x 3 = 9 straatjes.
  • Iedere zondag zijn de meeste winkels open.

U heeft zin om te gaan shoppen, maar u bent een beetje wars van de grote winkelketens. U heeft geen zin in de megastores in de bekende winkelstraten en gaat op zoek naar kleine, originele en exclusieve winkels. In de 9 straatjes, in een schitterend deel van het Amsterdamse centrum, middenin de grachtengordel, vindt u precies die winkeltjes. Vrijwel iedere tram of bus in het centrum van Amsterdam komt er in de buurt

De route

Vanaf het schitterende winkelcentrum Magna Plaza op de Nieuwezijds Voorburgwal steekt u moeiteloos door via de Raadhuisstraat naar de Hartenstraat; de eerste van de 9 straatjes. Steek de Keizersgracht over en u loopt de Reestraat in, die eindigt op de Prinsengracht.

Hier gaat u linksaf de Berenstraat in, die doorloopt in de Wolvenstraat, waarna u bij de Herengracht weer rechtsaf gaat richting Huidenstraat en Runstraat. De 9 Straatjes zigzaggen heen en weer in de buurt tussen de Rozengracht, Leidsestraat, Prinsengracht en het Singel.

Even bijtanken

Naast galeries, giftshops en winkels vol mode, design en interieur vindt u in de 9 Straatjes volop terrasjes, goede restaurants en gezellige cafés. Kortom, de 9 Straatjes bieden alles voor een heerlijk dagje shoppen.

Boek uw hotel

Bekijk het volledige aanbod en boek direct uw hotel in de omgeving van de 9 straatjes.