Anne Frank Huis

4275 keer bekeken

Anne Frank Huis

Het Anne Frank Huis is de plek waar Anne Frank tijdens de Tweede Wereldoorlog haar wereldberoemde dagboek schreef. Een bezoek aan dit museum is een ontroerende ervaring.

Lees meer

Het Anne Frank Huis is een museum met een geschiedenis. Het ligt in het centrum van Amsterdam en omvat het 'Achterhuis', waar Anne Frank tijdens de Tweede Wereldoorlog haar beroemde dagboek schreef.

  • Bezoek het Anne Frank Huis en ervaar hoe het leven van de onderduikers eruit zag.
  • Leer meer over de bijzondere inhoud en geschiedenis van de dagboeken van Anne Frank.
  • Ontdek ook de tijdelijke tentoonstellingen over fascisme en vervolging, toen en nu.

Bezoek het Achterhuis

Het Anne Frank Huis is een museum met een geschiedenis. Het ligt in het centrum van Amsterdam en omvat het 'Achterhuis', waar Anne Frank tijdens de Tweede Wereldoorlog haar beroemde dagboek schreef.

Anne Frank was een gewoon meisje in buitengewone omstandigheden. Meer dan twee jaar lang beschreef ze de gebeurtenissen in haar dagelijks leven als onderduikster.

Het Dagboek van Anne Frank

Het origineel van Anne's dagboek en enkele van haar notitieboekjes maken deel uit van de vaste tentoonstelling in het Anne Frank Huis. De collectie en de tijdelijke tentoonstellingen van het museum richten zich op de Jodenvervolging tijdens de oorlog, hedendaags fascisme, racisme en antisemitisme.

Ontroerende ervaring

Ervaar zelf hoe het leven van Anne, haar familie, en vele anderen eruitzag terwijl ze onderdoken voor de Duitse bezetters. Houd er rekening mee dat een bezoek aan het Anne Frank Huis een ontroerende ervaring is die al miljoenen mensen van over de hele wereld geraakt heeft.

© AFS Amsterdam NL, photographer Cris Toala Olivares

Openingstijden

Van april tot en met oktober is het museum open van 9.00 uur tot 22.00 uur. Van november tot en met maart is het museum open tot 19.00 uur.

Vanaf 1 mei 2016 gaat het Anne Frank Huis over op een nieuw entreesysteem. Van 9.00 uur tot 15.30 is het alleen toegankelijk voor bezoekers met een online ticket met tijdslot. Vanaf 15.30 uur tot sluitingstijd is het mogelijk om een ticket bij de ingang te kopen.

Meer in de omgeving

Naast het Anne Frank Huis is er uiteraard nog veel meer te zien in de omgeving. Een aanrader is bijvoorbeeld het Stedelijk Museum waar u de mooiste 20 eeuwse kunst kunt bekijken. Maar ook filminstituut Eye of technologiemuseum Nemo zijn een bezoekje zeker waard.

Accommodatie

Of u nu houdt van low budget hotels, romantische hotels of boetiekhotels; in hartje centrum of net daarbuiten, u vindt in Amsterdam voor elke smaak en budget een heerlijk hotel. Bekijk het uitgebreide aanbod en boek uw ideale hotel hier!

Tip van de redactie:

Wandel vanaf het Anne Frank Huis naar Gassan Diamonds en leer meer over diamanten en de historie van Amsterdam als diamantstad tijdens een gratis rondleiding.

Meer over Anne Frank