Tassenmuseum Hendrikje

248 keer bekeken

Tassenmuseum Hendrikje

Een adembenemende verzameling tassen vindt u in het Amsterdamse Tassenmuseum Hendrikje. In deze indrukwekkende voormalige burgemeesterswoning zijn tassen in alle soorten en maten vanaf de late Middeleeuwen tot vandaag de dag.

Lees meer

Tassenmuseum Hendrikje geeft een overzicht van de geschiedenis van de westerse damestas vanaf de late Middeleeuwen tot vandaag de dag. De collectie laat zien dat de tas bestaat in uiteenlopende vormen en materialen, en met uiteenlopende functies en decoraties.

Tassententoonstelling in de woning van de burgemeester

Tassenmuseum Hendrikje heeft een permanente, historische collectie. Ook worden er regelmatige nieuwe tentoonstellingen georganiseerd met het werk van hedendaagse ontwerpers uit binnen- en buitenland.

Het museum bevindt zich in een indrukwekkend grachtenpand uit 1664, gebouwd voor de toenmalige burgemeester van Amsterdam. Alleen de beschilderde plafonds en schoorsteen zijn al een bezoekje waard.

Bezoek het museum - niet alleen voor dames

Dames zullen zich gegarandeerd vermaken tijdens een bezoek aan Tassenmuseum Hendrikje. Maar we kunnen de heren zeker aanraden om mee te gaan - als de tassen u werkelijk niets doen, doet het pand het wel.