Theater Nieuwe DeLaMar

489 keer bekeken

Theater Nieuwe DeLaMar

Eén van de beroemdste theaters in Amsterdam is het DeLaMar theater. Werd het vroeger nog gebruikt als opslagplaats voor decors van de Stadsschouwburg, in 1947 werden de deuren geopend en werd het een theater waar veel toneel, cabaret en gesubsidieerde producties werden gespeeld. Het kreeg vooral bekendheid door de beroemde oudejaarsconferences van Wim Sonneveld en Wim Kan.

Lees meer

Eén van de beroemdste theaters in Amsterdam is het DeLaMar-theater. Werd het vroeger nog gebruikt als opslagplaats voor decors van de Stadsschouwburg, in 1947 werden de deuren geopend en werd het een theater waar veel toneel, cabaret en gesubsidieerde producties werden gespeeld. Het kreeg vooral bekendheid door de beroemde oudejaarsconferences van Wim Sonneveld en Wim Kan.

Renovatie

Begin 21e eeuw heeft de stichting van de beroemde TV en theaterproducent Joop van den Ende het theater, samen met de aangrenzende bioscoop, verbouwd tot een schitterend nieuw theater met twee grote zalen (ruim 600 en 900 plaatsen). In 2010 werd het geopend en sindsdien lopen er talloze bekende musicals en theaterproducties.

Leidseplein

Wilt u het theater een keer bezoeken... het bevindt zich hartje centrum, vlak bij het Leidseplein.