Westerkerk Amsterdam

656 keer bekeken

Westerkerk

De Westerkerk is de grootste protestantse kerk van Nederland is van binnen en buiten prachtig om te zien. Daarnaast deelt de kerk haar geschiedenis met prominente figuren zoals Rembrandt en Koningin Beatrix.

Lees meer

De Westerkerk is de grootste protestantse kerk in Nederland en dateert uit 1631. Het is een prachtig gebouw met een imposante 85 meter hoge toren die uitkijkt over Amsterdam. Bovendien heeft de Westerkerk een carillon met 50 klokken en een indrukwekkend orgel.

Geschiedenis van de Westerkerk.

De kerk heeft een belangrijke rol gespeeld in de geschiedenis van Amsterdam. In 1669 werd Rembrandt in de kerk begraven - al weet niemand precies waar. Anne Frank noemt de Westerkerk meerdere keren in haar dagboek, en Koningin Beatrix trouwde er in 1966 met Claus von Amsberg.

Openingstijden Westerkerk

De Westerkerk is iedere werkdag geopend van 11.00 tot 15.00 uur, van april tot oktober. U kunt een bezoek aan de kerk gemakkelijk combineren met andere activiteiten. Zo zijn het Anne Frank Huis, het Homomonument en winkelgebied De Negen Straatjes vlak in de buurt.