De Eikenhorst

9687 keer bekeken

De Eikenhorst

De Eikenhorst is het woonhuis van Koning Willem-Alexander, Koningin Máxima en hun kinderen Prinses Amalia, Prinses Alexia en Prinses Ariane. De Eikenhorst ligt op het bosrijke Landgoed de Horsten in Wassenaar.

Lees meer

De Eikenhorst is het woonhuis van Koning Willem-Alexander, Koningin Máxima en hun kinderen Prinses Amalia, Prinses Alexia en Prinses Ariane. De Eikenhorst ligt op het bosrijke Landgoed de Horsten in Wassenaar.

Landgoed de Horsten

De horsten van Wassenaar zijn oorspronkelijk drie verhoogde strandwallen, die halverwege de 19de eeuw door Prins Frederik werden gekocht. Het gebied is sindsdien in het bezit gebleven van de Koninklijke Familie. De drie horsten Raephorst, Ter Horst en Eikenhorst vormen tegenwoordig samen Landgoed de Horsten.

Een van de bekendste gebouwen op Landgoed de Horsten is het Wassenaarse Raadhuis De Paauw.

Rijdt u naar Den Haag over de N44 dan ziet u het gebouw aan uw rechterhand liggen zodra u de Rijksstraatweg op rijdt. Vanuit Den Haag kunt u een fietstocht maken naar Wassenaar (30 minuten) en hier de landgoederenroute (5 kilometer) volgen langs de mooiste villa’s, landgoederen en bosgebieden van Landgoed de Horsten.

Wandelen in De Horsten

U kunt villa De Eikenhorst niet bezoeken, maar u kunt wel heel dichtbij komen. Het Landgoed de Horsten is een prachtig bosrijk gebied en trekt veel wandelaars aan. Er zijn diverse wandelroutes variërend van 1 tot 7,5 kilometer. Enkele routes zijn ook toegankelijk voor rolstoelen.

Sluit uw wandeling af in het Theepaviljoen De Horsten met een kop jagersthee en versgebakken taart. Het theehuis is woensdag tot en met zondag open van 10.00 tot 17.00 uur. Er is een parkeerterrein aan de Papeweg.


 

Ontdek meer in de omgeving
De Eikenhorst

Overnachten in een kasteel

Romantischer kan niet: slapen in een kasteel, genieten van alle luxe en u bent omringd door natuur.

Lees meer