Gemeentemuseum Den Haag

2881 keer bekeken

Gemeentemuseum Den Haag

Ontdek Gemeentemuseum Den Haag en geniet van het schitterende art deco onderkomen en de unieke collectie kunst en mode.

Lees meer

Ontdek Gemeentemuseum Den Haag en geniet van het schitterende art deco onderkomen en de unieke collectie kunst en mode.

  • Bezoek het Gemeentemuseum Den Haag en geniet van schitterende architectuur.
  • Ontdek de collectie met werken van Mondriaan, Monet, Picasso, Schiele, Kandinsky en Bacon.
  • Lees hier meer over openingstijden, prijzen en bereikbaarheid.

Art deco gebouw

Het Gemeentemuseum Den Haag neemt een prominente plaats in op het gebied van kunst en mode. Het museum bezit de grootste collectie werken van Mondriaan ter wereld, waaronder het beroemde Victory Boogie Woogie. Het door Berlage ontworpen Art Deco gebouw is net zo spectaculair als de collectie zelf en biedt al sinds zijn voltooiing in 1935 onderdak aan het Gemeentemuseum.

Kunst in Den Haag

Den Haag is een kunststad bij uitstek. Hier vindt u de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten, vele openbare kunsttentoonstellingen en talloze musea met kunstcollecties van wereldformaat. Het Gemeentemuseum Den Haag is één van die musea die je tenminste een keer in je leven moet hebben gezien. Een paar feiten die aantonen waarom het Gemeentemuseum een bezoek waard is:

  • Het Gemeentemuseum Den Haag bezit de grootste collectie werken van Piet Mondriaan ter wereld met als hoogtepunt zijn laatste abstracte werk, Victory Boogie Woogie.
  • Het Gemeentemuseum Den Haag heeft een uitmuntende collectie moderne kunst. Hieronder zijn werken van Claude Monet, Pablo Picasso, Egon Schiele, Wassily Kandinsky, Louise Bourgeois, Francis Bacon en vele anderen.
  • Het Gemeentemuseum Den Haag huist in een prachtig Art Deco gebouw ontworpen door de architect H.P. Berlage, die ook wel de Hollandse Frank Lloyd Wright wordt genoemd.
  • In de Wonderkamers vindt u een hele nieuwe wereld. De collectie wordt op vernieuwende wijze gepresenteerd op basis van kleur, sfeer en interactie. Het is een frisse blik op kunst voor jong en oud.
  • Daarnaast stelt het Gemeentemuseum een grote verscheidenheid aan Delfts aardewerk, zeldzaam Haags zilverwerk, een prachtig oud poppenhuis en zeven stijlkamers ten toon.

Moderne kunst in Den Haag

Met Mondriaan, Monet, Kandinsky, Van Gogh, Picasso, Dumas, Constant, Francis Bacon, Louise Bourgeois en vele anderen onder één dak is het Gemeentemuseum de droom van iedere kunstliefhebber. U kunt gemakkelijk een hele dag in het museum doorbrengen als u het allemaal wilt zien.

Openingstijden & prijzen            

Gemeentemuseum Den Haag is op maandag gesloten en van dinsdag tot en met zondag geopend van 11 tot 17 uur. Ook op de meeste feestdagen is het museum geopend (niet op eerste kerstdag) met dezelfde openingstijden. De toegang is voor volwassenen 13,50 euro en voor kinderen tot 18 jaar gratis.

Adres & bereikbaarheid

Gemeentemuseum Den Haag bevindt zich in het Statenkwartier en is eenvoudig te bereiken met het openbaar vervoer, de auto en de fiets. Met het openbaar vervoer neemt u vanaf Den Haag Centraal Station bus 24 richting 'Kijkduin', of tram 16 richting ‘Statenkwartier’. Uitstappen bij halte 'Gemeentemuseum/Museon'. Tram 16 vertrekt tevens vanaf Station Hollands Spoor.
Met de auto is het museum bereikbaar via de Utrechtsebaan, richting Kijkduin door de borden "Gemeentemuseum" te volgen.

Accommodatie

Of u nu houdt van low budget hotels, romantische hotels of boetiekhotels; in Den Haag vindt u voor elke smaak en budget een heerlijk hotel. Bekijk het uitgebreide aanbod en boek uw ideale hotel hier!

Meer in de omgeving

In en rond Den Haag is van alles te beleven. Uiteraard wilt u de hofstad zelf goed bekijken, maar daarnaast is bijvoorbeeld ook een bezoek aan miniatuurstad Madurodam, de moeite waard. Hier ontdekt u alles wat Nederland bijzonder maakt in het klein. Ook bij het bijzondere filmtheater Omniversum zult u beslist een indrukwekkende ervaring beleven!

Tip van de redactie

Huur een fiets en ontdek de koninklijke fietsroute. In en om Den Haag vindt u talloze kastelen, landgoederen en paleizen met koninklijke historie. Een schitterende route!

Ontdek meer in de omgeving
Gemeentemuseum Den Haag
Adres: 
Stadhouderslaan 41
2517HV Den Haag

Mondriaan tot Dutch Design

Vier 100 jaar De Stijl in 2017, van Mondriaan tot Dutch Design. De Nederlandse kunstenaar Theo van Doesburg richtte kunstbeweging De Stijl op in 1917.

Lees meer