Paleis Huis ten Bosch

1482 keer bekeken

Paleis Huis ten Bosch

Paleis Huis ten Bosch in Den Haag is het woonverblijf van Prinses Beatrix. Zij en haar gezin trokken in het paleis in 1981. Daarvoor woonden Prinses Beatrix, Prins Claus en hun kinderen in Kasteel Drakensteyn in Baarn. Paleis Huis ten Bosch is gelegen in het Haagse Bos en slechts vijftien minuten rijden van Landgoed de Horsten in Wassenaar, waar Koning Willem-Alexander met zijn gezin woont.

Lees meer

Paleis Huis ten Bosch in Den Haag is het woonverblijf van Prinses Beatrix. Zij en haar gezin trokken in het paleis in 1981. Daarvoor woonden Prinses Beatrix, Prins Claus en hun kinderen in Kasteel Drakensteyn in Baarn. Paleis Huis ten Bosch is gelegen in het Haagse Bos en slechts vijftien minuten rijden van Landgoed de Horsten in Wassenaar, waar Koning Willem-Alexander met zijn gezin woont.

Geschiedenis van Paleis Huis ten Bosch

In 1645 gaf Prins Frederik Hendrik opdracht voor de bouw van Paleis Huis ten Bosch. Het moest een zomerresidentie worden voor hem en zijn vrouw Prinses Amalia. Paleis Huis ten Bosch bleef in het bezit van diverse prinsen tot het werd genationaliseerd tijdens de Franse overheersing tussen 1795 en 1813. Vanaf de uitroeping van Willem I tot Koning der Nederlanden in 1815 is het paleis af en aan bewoond door leden van het Koninklijk Huis. Tijdens de Tweede Wereldoorlog is het zwaar beschadigd geraakt, maar twee grondige renovaties maakten het paleis weer bewoonbaar. Prinses Beatrix, Prins Claus en hun kinderen trokken in 1981 in het paleis.

Functies van Paleis Huis ten Bosch

Nederlandse medaillewinnaars op de Olympische Spelen of een nieuw kabinet werden traditiegetrouw met de toenmalige Koningin gepresenteerd op de trappen van het Paleis Huis ten Bosch.

Het Paleis Huis ten Bosch is niet open voor het publiek. U kunt het paleis wel zien liggen als u over de Bezuidenhoutseweg rijdt of een wandeling maakt door het Haagse Bos.

Ontdek meer in de omgeving
Paleis Huis ten Bosch

Overnachten in een kasteel

Romantischer kan niet: slapen in een kasteel, genieten van alle luxe en u bent omringd door natuur.

Lees meer