Westbroekpark

2.549 keer bekeken

Westbroekpark

Het Westbroekpark is een van de mooie parken van Den Haag. Met mooi weer stroomt het Westbroek snel vol met jongeren die komen voetballen en gezinnen die komen picknicken. Het kleurrijke rosarium is een van de hoogtepunten van het park, evenals het romantische theehuis waar u kunt genieten van een high tea of een roeiboot kunt huren. Kinderen kunnen uren spelen in de speelweide en de midgetgolfbaan.

Lees meer

Het Westbroekpark is een van de mooie parken van Den Haag. Met mooi weer stroomt het park snel vol met jongeren die komen voetballen en gezinnen die komen picknicken. Het kleurrijke rosarium is een van de hoogtepunten van het park, evenals het romantische theehuis waar u kunt genieten van een high tea of een roeiboot kunt huren. Kinderen kunnen uren spelen in de speelweide en op de midgetgolfbaan.

Rosarium en speeltuin

Het rosarium van het Westbroekpark is een rozentuin met internationaal aanzien. In de rozentuin staan zo'n 20.000 rozenstruiken en er groeien meer dan 300 soorten rozen. Tussen juli en oktober staan er zo’n 25.000 rozen in bloei.

Het deel van het Westbroekpark waar de rozen niet groeien, bestaat uit een ruime speelweide en speeltuin. Links van de hoofdingang van het Westbroekpark kunt u een balletje slaan op de midgetgolfbaan. Aan de rechterzijde ligt een populair wokrestaurant.

Theehuis van het Westbroekpark

Vlak achter het rosarium ligt verscholen tussen de bomen het romantisch theehuis ‘Waterkant’. Iedere dag worden hier heerlijke lunches bereid met verse ingrediënten. U kunt ervoor kiezen om uw lunch te nuttigen op het grasterras, maar voor een paar euro huurt u een eigen roeiboot waarmee u rond het park kunt varen.

De theeschenkerij is van 30 april tot de derde dinsdag van september iedere dag geopend tussen 10.00 en 21.00 uur. U kunt Waterkant bereiken via de hoofdingang, maar ook met de pont vanaf de Haringkade.