Museum Het Prinsenhof in Delft

380 keer bekeken

Museum Het Prinsenhof

Museum ‘Het Prinsenhof’ (The Prince’s Court) in Delft is a former convent from where William of Orange successfully fought against the Spanish occupation in the 16th century. The Dutch Royal House are descendants of William of Orange. Het Prinsenhof shows you how his actions led to the foundation of the Dutch Republic.

Lees meer

Museum Het Prinsenhof in Delft is een voormalig klooster van waaruit Willem van Oranje met succes tegen de Spaanse bezetters vocht in de 16e eeuw. Het Nederlandse Koninklijk Huis stamt af van Willem van Oranje In Het Prinsenhof ziet u hoe zijn acties leidden tot de stichting van de Nederlandse Republiek. 

  • Sta oog in oog met de geschiedenis op de plek waar Willem van Oranje werd vermoord - de kogelgaten in de muur zijn nog steeds te zien.
  • Bekijk de historische objecten en bijzondere kunst van meesters als Johannes Vermeer.
  • Ontdek alles over Willem van Oranje en de opstand tegen Spanje.

Willem van Oranje

De idealen van Willem van Oranje waren eenvoudig: hij streefde naar tolerantie en vrijheid van religie. Maar hiervoor was onder bestuur van de Spanjaarden geen ruimte. Er ontstond een revolutie tussen de calvinistische Nederlanders en de katholieke Spanjaarden, waarin Willem van Oranje bekend werd als Vader de Vaderlands.

Op 10 juli 1584 werd Willem van Oranje door Balthasar Gerards vermoord op een trap in Het Prinsenhof. Zijn twee zoons, Maurits en Frederik Hendrik, gingen door met de oorlog en overwonnen uiteindelijk.

De Kogelgaten

U leert in museum Het Prinsenhof alles over Willem van Oranje en de opstand tegen Spanje. Historische objecten, kunst en de kogelgaten in de muur op de plek waar Willem van Oranje werd neergeschoten brengen de geschiedenis tot leven. Maak een fascinerende reis door de Nederlandse geschiedenis.

Overnachten in Delft

Bent u op zoek naar een hip designhotel, een romantische bed & breakfast of een gezellige vakantiewoning voor uw familie? In Delft vindt u voor elke smaak en budget een passende accommodatie. Bekijk het uitgebreide aanbod en boek uw ideale vakantie hier!