Zeehondencrèche Pieterburen

451 keer bekeken

Zeehondencrèche Pieterburen

Een bezoek aan Zeehondencrèche Lenie 't Hart in Pieterburen is een interessant dagje uit voor mensen van alle leeftijden. In de Zeehondencrèche komt u alles te weten over de problemen waar zeehonden mee kampen en wat de crèche doet om ze te helpen.

Lees meer

Een bezoek aan Zeehondencrèche in Pieterburen is een interessant dagje uit voor mensen van alle leeftijden. In de Zeehondencrèche komt u alles te weten over de problemen waar zeehonden mee kampen en wat de crèche doet om ze te helpen.  

  • Zeehondencrèche Pieterburen helpt zeehonden die ziek, verzwakt of gestrand zijn.
  • Leer hoe de zeehonden opgevangen, genezen en vervolgens teruggezet worden.
  • Een bezoek aan de zeehondencrèche Pieterburen is een leerzaam en leuk uitje voor alle leeftijden.

Lenie ‘t Hart  

De Zeehondencrèche werd in 1971 opgericht door Lenie 't Hart om zieke en gewonde zeehonden te helpen revalideren. Wat begon als een simpele crèche is uitgegroeid tot een professioneel, op wetenschappelijk onderzoek gebaseerd zeehondenziekenhuis met faciliteiten voor quarantaines, een laboratorium, een apotheek en alle denkbare onderzoeksapparatuur. Alle zeehonden worden na hun revalidatieperiode losgelaten in het wild. 

Bereikbaarheid

Pieterburen is bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer. De Zeehondencrèche organiseert een aantal kinderactiviteiten en (in de zomer) speciale programma's. De zeehondencrèche is rolstoeltoegankelijk. Het toegangsgeld is maar een paar euro, maar extra donaties worden zeer gewaardeerd.

Ontdek meer in de omgeving
Zeehondencrèche Pieterburen
Adres: 
Hoofdstraat 94a
9968AG Pieterburen

Zoek hotels