Frans Hals Museum

496 keer bekeken

Frans Hals Museum

Frans Hals was de beste portretschilder van de 17e eeuw. Zijn werk heeft veel andere artiesten geïnspireerd, en nu kan hij u inspireren! Bezoek het Frans Hals Museum.

Lees meer

In de 17e eeuw wilden burgers hun welvaart en status op het doek vastleggen. Portretten namen toe in populariteit en Frans Hals maakte naam als de beste portretschilder van het land. Het Frans Hals Museum in Haarlem heeft veel kunstwerken van meesters uit de 16e en 17e eeuw en is de thuisbasis van 's werelds grootste Frans Hals-collectie. 

De Meesterwerken van Frans Hals 

Frans Hals staat vooral bekend om zijn schuttersstukken. Dit zijn groepsportretten van het schuttersgilde zoals die in die tijd werden gemaakt. Aangewezen worden om een portret van hen te maken werd gezien als grote eer en belangrijke taak. Frans Hals werd tot vijf keer toe aangewezen om zo'n belangrijk werk te maken. 

Wat Frans Hals zo goed maakte, was dat hij anders durfde te zijn. Zijn schilderijen zijn realistisch, hebben een typische setting en lijken tot leven te komen. Hij wist hoe hij een moment moest vastleggen en het op het doek tot leven kon brengen. Telkens als u een van de groepsportretten van Frans Hals bekijkt, ziet het schilderij eruit alsof u een moment tussen vrienden verstoort.  

Monet, Corbet en u 

Het werk van Frans Hals is in de 19e eeuw van grote invloed geweest. Grote meesters uit het impressionisme, zoals Monet, Corbet en Manet, bezochten het Frans Hals Museum om zijn kunst te bewonderen. Nu is het uw beurt om de meesterwerken van Frans Hals en veel van zijn tijdgenoten te bekijken.

Bezoek het Frans Hals Museum

Het Frans Hals Museum is open van dinsdag tot en met zaterdag van 11 tot 17 uur, en op zondag van 12 tot 17 uur. Toegangsprijzen zijn 12,50 euro voor volwassenen en gratis voor jongeren tot en met 18 jaar. Tickets kunt u online of aan de kassa bestellen.

Ontdek meer in de omgeving
Frans Hals Museum
Adres: 
Groot Heiligland 62
2011ES Haarlem
Blog:

Frans Hals Museum in Haarlem

  1. Ulrike Grafberger

Hij behoort tot de grote Hollandse meesters: Frans Hals (1582 - 1666).

Lees meer

Zoek hotels