Haarlem en de Bollenstreek

1.381 keer bekeken

Haarlem en de Bollenstreek

Ten noorden en ten zuiden van Haarlem bevinden zich uitgestrekte bollenvelden, waar ieder voorjaar honderdduizenden toeristen op afkomen. Na een kwartier fietsen vanaf het centrum van Haarlem bevindt u zich al tussen de kleurrijke bloemenvelden, waar u bent omringd door miljoenen tulpen, krokussen, narcissen en hyacinten.

Lees meer

Ten noorden en ten zuiden van Haarlem bevinden zich uitgestrektebollenvelden, waar ieder voorjaar honderdduizenden toeristen op afkomen. Na eenkwartier fietsen vanaf het centrum van Haarlem bevindt u zich al tussen dekleurrijke bloemenvelden, waar u bent omringd door miljoenen tulpen, krokussen,narcissen en hyacinten.

Bloemencorso

Het grootste bloemenevenement in de Bollenstreek is het jaarlijksebloemencorso. Een rijdende optocht van tientallen praalwagens vormt eenkleurrijke stoet van Noordwijk naar Haarlem. De wagens beelden de mooistecreaties uit met behulp van duizenden bloemen. Na hun aankomst in Haarlem worden ze een dag tentoongesteld op de Grote Markt, zodat u de praalwagens nogeens rustig kunt bewonderen.

Keukenhof

Het bekendste bloembollenpark vande wereld is de Keukenhof in Lisse. Vanaf Haarlem is het nog geen halfuurrijden naar dit bloemenfeest. Bent u in voor een sportieve uitdaging? Fiets dande twintig kilometer door de mooiste bloemenvelden naar park Keukenhof. De tocht duurt ongeveer een uur, maar waarschijnlijk langer, omdat u geregeld wilt afstappen om een foto te maken.

Ontdek meer in de omgeving
Haarlem en de Bollenstreek

Zoek hotels

Bestemmingen