Teylers Museum

1487 keer bekeken

Teylers Museum

Ga terug in de tijd in het Teylers Museum, een prachtige collectie met 18e-eeuwse kunst en wetenschappelijke objecten uit de begintijd van de Verlichting.

Lees meer

Teylers Museum opende in 1784 de deuren voor het publiek. Pieter Teyler van der Hulst was enkele jaren eerder overleden en had zijn kunstcollectie aan een stichting nagelaten om kunst en wetenschap te promoten. Het eerste en oudste museum van Holland is sinds die tijd niet veel veranderd en de objecten uit de 18e eeuw zijn nog steeds uniek.  

Teylers Collectie 

Het museum bezit fossielen, mineralen, natuurkundige instrumenten, munten, medailles en veel schilderijen, tekeningen en platen van artiesten zoals Rembrandt en Michelangelo . Het lijkt misschien een onlogisch samengestelde collectie, maar dit is wel het oudste museum van Nederland. In die tijd werd wetenschap ook gezien als een kunstvorm. De principes van de Verlichting waren pas net gevormd. 

Terug in de Tijd 

Het Teylers Museum neemt u mee terug in de tijd. De grote en diverse collectie is absoluut de moeite waard. Na een ochtend in het museum hebt u de rest van de dag nodig om de indruk van alle mooie kunstwerken en verrassende wetenschappelijke objecten te verwerken.