Uitgaan in Haarlem

1.234 keer bekeken

Uitgaan in Haarlem

Are you looking for a nice cafe? Want to find the best terraces in town? Where are the best clubs in Haarlem? Check out our list of hot recommendations for a night on the town in Haarlem below.

Lees meer

Bent u op zoek naar een gezellig café? Waar liggen de leukste terrassen van de stad? In welke discotheken kunt u het beste dansen? In het onderstaande overzicht staan de beste plekken van Haarlem voor een avondje uit.

Wilt u liever een filmpje pakken? Vraag dan naar de bioscoop Pathé Haarlem, want die behoort tot één van de grootste van Nederland.

Cafés:

Café de Vijfhoek (Wolstraat 20): in hartje Haarlem ligt Café de Vijfhoek. De piano in het café staat er niet voor niets en u bent van harte uitgenodigd om een deuntje te spelen.

Café Stiels (Smedestraat 21): voor jazz, rhythm en blues is dit de beste plek van Haarlem.

Proeflokaal In den Uiver (Riviervismarkt 13): in dit bruine jazzcafé hangt altijd een gezellige sfeer. Het proeflokaal heeft een diverse variatie bieren, jenever en whisky.

Café ’t Kantoor (Gierstraat 78): u voelt zich direct thuis in dit fraaie café. Op sommige avonden vinden hier cabaret of muziekoptredens plaats.

Storing (Houtplein 12): drank, happen, dj’s en bands. Het klinkt heel simpel en dat is het ook, maar het staat garant voor een bruisende sfeer.

Vigh wijnbar (Grote Markt 4): met meer dan 120 wijnen is het goed toeven in wijnbar Vigh.

Taverne De Waag (Damstraat 29): eet, drink, borrel, geniet van de zon op het terras, kijk naar de bootjes die langsvaren, luister naar live muziek en bewonder het historische monument De Waag.


Terrassen

Wilt u een drankje doen in de zon, de bootjes langs het Spaarne zien varen of gewoon ergens lekker buiten mensen kijken, dan moet u plaatsnemen op één van de vele terrassen van Haarlem. Het bekendste en grootste terras vindt u op de Grote Markt. Andere terrassen liggen aan de Botermarkt, het Klokhuisplein, de Damstraat en langs het Spaarne.

Clubs

Patronaat (Zijlsingel 2) heeft een programmering die alles bevat van dance tot heavy metal. Een cultureel centrum is de Lichtfabriek (Minckelersweg 2). Het is altijd weer een verrassing wat zich afspeelt in de drie zalen. In Club Stalker (Kromme Elleboogsteeg 20) is het alle avonden van de week feest. Aan de centrale Grote Markt ligt één van de populairste danscafés van Haarlem, Club XO. Wie echt los wil gaan is welkom in Club 023 (Smedestraat 31). De deuren gaan om 23:00 uur open en sluiten pas rond 04:00 uur.

Ontdek meer in de omgeving
Uitgaan in Haarlem