Kamp Westerbork

239 keer bekeken

Kamp Westerbork

Westerbork was tijdens de Tweede Wereldoorlog een internerings- en transportkamp. Ruim 100.000 Nederlandse joden en Roma werden hier verzameld voor “doorvoer” naar andere concentratiekampen. Tegenwoordig vindt u er een museum en een aantal monumenten ter herdenking van diegenen die tijdens de Tweede Wereldoorlog getransporteerd en gedood werden.

Lees meer

Westerbork was tijdens de Tweede Wereldoorlog een internerings- en transportkamp. Ruim 100.000 Nederlandse joden en Roma werden hier verzameld voor “doorvoer” naar andere concentratiekampen.  Tegenwoordig vindt u er een museum en een aantal monumenten ter herdenking van diegenen die tijdens de Tweede Wereldoorlog getransporteerd en gedood werden. 

Herinneringscentrum Kamp Westerbork 

Herinneringscentrum Kamp Westerbork bevat een museum met een permanente tentoonstelling over de geschiedenis van het kamp. De verhalen van de overlevende worden verteld door middel van foto's, documenten, tekeningen, schilderijen, beelden, landkaarten en andere objecten uit Westerbork.  

Duistere geschiedenis 

Het terrein, het museum en de monumenten worden door een educatief wandelpad van drie kilometer met elkaar verbonden. Zo komt u al rondwandelend meer te weten over het duistere verleden van Kamp Westerbork. Het Herinneringscentrum is bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer. Het voormalige terrein van het kamp zelf kan echter alleen lopend, fietsend of met de shuttlebus worden bereikt vanaf het Herinneringscentrum.

Ontdek meer in de omgeving
Kamp Westerbork
Adres: 
Oosthalen 8
9414TG