Leeuwarden

1.113 keer bekeken

100% vindt deze informatie waardevol.

Leeuwarden

Ontdek de schitterende provincie Friesland en bezoek de hoofdstad Leeuwarden. U kunt er genieten van historische bouwwerken, leuke winkels en gezellige horeca.

Lees meer

Ontdek de schitterende provincie Friesland en bezoek de hoofdstad Leeuwarden. U kunt er genieten van historische bouwwerken, leuke winkels en gezellige horeca.

  • Ontdek Leeuwarden en bezoek de ruim 600 historische hoogtepunten.
  • Bezoek Oldehove, de Nederlandse 'toren van Pisa',

Monumenten

De hoofdstad van de provincie Friesland is een combinatie van winkelgebieden, culturele hoogtepunten en een bruisend nachtleven. Leeuwarden telt meer dan 600 monumenten! Redenen genoeg om bij de VVV een plattegrond met wandelroutes te gaan halen. Shopaholics kunnen terecht in de Kleine Kerkstraat, een van de meest charmante winkelstraten van Nederland. 

Hoogtepunten van Leeuwarden 

De absolute hoogtepunten van Leeuwarden zijn:

  • Mata Hari: het levensverhaal van deze uitzonderlijke, van spionage verdachte danseres wordt door het Fries Museum tentoongesteld,
  • Princessehof: ontdek de wereld van de keramiek,
  • Oldehove: de Nederlandse 'toren van Pisa',
  • Boomsma Desilleerderij: kom meer te weten over traditionele, Nederlandse sterke dranken.

Bezoek Leeuwarden

Leeuwarden is een geweldige plek voor een dagje uit. Het heeft alles van cultuur tot winkelgebieden. De stad heeft mooie havens, wat een bezoek aan Leeuwarden met de boot een makkelijke en comfortabele ervaring maakt.

Meer in de omgeving

Bent u op bezoek in Leeuwarden dan mag u ook de overige Friese steden zoals bijvoorbeeld Heerenveen niet missen. Daarnaast is een bezoek aan de gezellige studentenstad Groningen de moeite waard en ook Assen mag u eigenlijk niet overslaan.

Bereikbaarheid en parkeren in Leeuwarden

Leeuwarden ligt op ongeveer anderhalf uur rijden vanaf de hoofdstad Amsterdam en Amsterdam Airport Schiphol. Ook met het openbaar vervoer (trein) is het goed te bereiken. Bent u met de auto, let dan op waar u wel en niet kunt parkeren. Leeuwarden heeft een compacte binnenstad met kortparkeren op straat en langparkeren in de parkeergarages. Wilt u hier parkeren dan wijzen de borden u de weg naar uw bestemming.

Accommodatie

Of u nu houdt van low budget hotels, romantische hotels of boetiekhotels; in hartje centrum of net daarbuiten, u vindt in Leeuwarden voor elke smaak en budget een heerlijk hotel. Bekijk het uitgebreide aanbod en boek uw ideale hotel hier!

Tips van de redactie:
Bezoek Natuurmuseum Fryslân en leer alles over de schitterende Friese natuur. U vindt er drie verdiepingen vol informatie, bijzondere dieren, planten, opdrachten, proefjes, spelletjes en andere verrassingen.

Ontdek meer in de omgeving
Leeuwarden

Ervaar De Stijl in het noorden

De levendige impact van De Stijl is overal in het noorden – van de huizen en bedrijven tot de musea.

Lees meer