Leeuwarder Golfclub De Groene Ster

63 keer bekeken

Leeuwarder Golfclub De Groene Ster

De 18-holes baan van de Leeuwarder Golfclub De Groene Ster is met recht een topontwerp van golfarchitect Gerard Jol te noemen. Enerzijds door een perfecte balans in de integratie van de golfbaan met de natuur en het Friese landschap. Anderzijds door een diversiteit aan uitdagingen voor de sportieve golfer, zoals bijvoorbeeld de aanwezigheid van veel water. Golfers van alle niveaus zijn welkom om een balletje te slaan bij Leeuwarder Golfclub De Groene Ster.

Lees meer

De 18-holes baan van de Leeuwarder Golfclub De Groene Ster is met recht een topontwerp van golfarchitect Gerard Jol te noemen. Enerzijds door een perfecte balans in de integratie van de golfbaan met de natuur en het Friese landschap. Anderzijds door een diversiteit aan uitdagingen voor de sportieve golfer, zoals bijvoorbeeld de aanwezigheid van veel water. Golfers van alle niveaus zijn welkom om een balletje te slaan bij Leeuwarder Golfclub De Groene Ster.

De holes van De Groene Ster

Naast de 18-holes baan (par 72) vindt u er een 5-holes par 3 oefenbaan (de ABN-Amro Course), die zó fraai is opgezet dat ook ervaren golfers er graag gebruik van maken. Ook zijn er de deels overdekte drivingrange (Rabobank-Drivingrange), oefenbunker, een pitching- en chippinggreen en natuurlijk ook een puttinggreen.

De vereniging beschikt over de A-status van de Nederlandse Golf Federatie (NGF). De baan heeft een lengte van 6147 meter (par 72) met een slope rating van 137, daarmee behorend tot de top van “uitdagende” banen in Nederland.

Golfen in Friesland

Zowel de golfbaan als de oefenfaciliteiten zijn uitgerust voor golfers van alle niveaus. Na afloop van een intensieve dag golfen in Friesland kunt u wat van de kaart bestellen in het restaurant of de bar in het gezellige clubhuis. Op het terras heeft u een schitterend uitzicht over de greens van hole 9 en 18.

Ontdek meer in de omgeving
Leeuwarder Golfclub De Groene Ster