Airborne Museum 'Hartenstein'

254 keer bekeken

Airborne Museum 'Hartenstein'

Airborne Museum ‘Hartenstein’, Oosterbeek Hét museum over de Slag om Arnhem van september 1944, gehuisvest in de imposante 19e eeuwse Villa Hartenstein (het voormalig hoofdkwartier van de Britten tijdens de slag), biedt 1700 m2 historie en beleving. In de geheel vernieuwde presentatie komen verhalen tot leven van zowel de Britse, Poolse en Duitse militairen, als die van de burgers die doodsangst doorstonden.

Lees meer

Wilt u meer weten over de slag om Arnhem die zo een beslissende rol speelde in de tweede wereldoorlog? Dan is een bezoek aan het Airborne museum een must. In deze schitterende villa ervaart u op zeer levensechte wijze hoe men deze periode destijds heeft beleefd.

  • Bezoek Villa Hartenstein en ‘ervaar’ de verschrikkingen van de slag om Arnhem.
  • Leer over het belang van de Slag om Arnhem aan de hand van documenten, foto’s en films.
  • Bekijk de originele wapens uit deze periode.

Airborne Museum ‘Hartenstein’ in Oosterbeek; hét museum over de Slag om Arnhem van september 1944, gehuisvest in de imposante 19e eeuwse Villa Hartenstein (het voormalig hoofdkwartier van de Britten tijdens de slag), biedt 1700 m2 historie en beleving. In de geheel vernieuwde presentatie komen verhalen tot leven van zowel de Britse, Poolse en Duitse militairen, als die van de burgers die doodsangst doorstonden.

Airborne Experience

Het museum toont een grote collectie authentieke wapens, documenten, films en foto’s. In de met prijzen bekroonde Airborne Experience (900 m2) waan je je letterlijk midden in de strijd. In deze ondergrondse ruimte ervaar je op indringende wijze het verloop van de Slag om Arnhem. Maak nu kennis met dit unieke museum waar de oorlog letterlijk op je huid kruipt.

Operation Market Garden

Het Airborne Museum 'Hartenstein' is opgericht in 1949 als een eerbetoon aan alle Britse en Poolse troepen die hebben gevochten in de Slag om Arnhem / Operation Market Garden in 1944.

Ontdek meer in de omgeving
Airborne Museum 'Hartenstein'
Adres: 
Utrechtseweg 232
6862AZ Oosterbeek
Bekijk de website
Bekijk de website

Accommodatie in Gelderland

Hotels in Arnhem en Nijmegen of vakantiehuisjes op de Veluwe. Bekijk het gevarieerde aanbod van accommodatie in deze provincie.

Lees meer

Informatiecentrum Slag om Arnhem - Arnhem

Aan de voet van de historische John Frostbrug in Arnhem, ook bekend als de ‘brug te ver’, bevindt zich het Informatiecentrum 'Slag om Arnhem'.

Lees meer