Het Kröller-Müller Museum

3.027 keer bekeken

Het Kröller-Müller Museum

Het Kröller-Müller museum in Gelderland heeft een wereldberoemde collectie 19e en 20e eeuwse beeldende kunst én, zeker zo indrukwekkend, een enorme collectie van Vincent van Gogh. Bent u Gelderland én een kunstliefhebber; dan mag u dit niet missen!

Lees meer

Het Kröller-Müller museum in Gelderland heeft een wereldberoemde collectie 19e en 20e eeuwse beeldende kunst én, zeker zo indrukwekkend, een enorme collectie van Vincent van Gogh. Bent u in Gelderland én een kunstliefhebber; dan mag u dit niet missen!

  • Ontdek de schitterende beeldentuin in het Kröller-Müller museum.
  • Wandel door de 25 hectare grote beeldentuin.
  • Bekijk de unieke van Gogh collectie.

Museum aan huis

Helene Kröller-Müller droomde ervan om haar eigen 'museum-huis' te creëren. Met het geld van haar vermogende man en met de hulp van een adviseur kocht ze meer dan 11.500 kunstvoorwerpen. Het Kröller-Müller museum opende in 1938 zijn deuren in Nationaal Park De Hoge Veluwe.

Van Gogh en de beeldentuin

Er is genoeg te zien in het Kröller-Müller Museum, maar twee hoogtepunten verdienen bijzondere vermelding:

  1. de Van Gogh-collectie: de grootste privécollectie Van Goghs in de wereld (de collectie van de familie Van Gogh zelf niet meegerekend).
  2. de beeldentuin: is uitgegroeid tot een van de grootste van Europa. De tuin wordt omringd door Nationaal Park De Hoge Veluwe en het is geweldig om te zien hoe de beelden, de tuin en het park samensmelten.

Kunst in het park

Combineer natuur en cultuur met een bezoek aan het Kröller-Müller Museum in Nationaal Park De Hoge Veluwe. Door een van de gratis te gebruiken fietsen te pakken kunt u 's morgens van de omgeving genieten en 's middags het Kröller-Müller Museum bezoeken.

Ontdek meer in de omgeving
Het Kröller-Müller Museum
Adres: 
Houtkampweg 6
6731AW Otterlo

Helene Kröller-Müller & Vincent van Gogh

Ontdek hoe het Kröller-Müller Museum in het bezit kwam van de grootste particuliere Van Goghverzameling ter wereld.

Lees meer

Accommodatie in Gelderland

Hotels in Arnhem en Nijmegen of vakantiehuisjes op de Veluwe. Bekijk het gevarieerde aanbod van accommodatie in deze provincie.

Lees meer

Vincent van Gogh in Brabant

Ontdek de roots van Vincent Van Gogh in Brabant.

Lees meer