Kampen

757 keer bekeken

Kampen

Kampen, gelegen in Overijssel, is een Hanzestad met een eeuwenlange traditie van handel en scheepvaart. De rijkdom van de vroegere historie ziet u dan ook terug aan de prachtige monumenten in de oude binnenstad.

Lees meer

Kampen, gelegen in Overijssel, is een Hanzestad met een eeuwenlange traditie van handel en scheepvaart.  De rijkdom van de vroegere historie ziet u dan ook terug aan de prachtige monumenten in de oude binnenstad.

  • Kampen telt meer dan 500 monumenten in de kleine oude binnenstad.
  • Ontdek de rijke geschiedenis van Kampen en bekijk de oude stadspoorten van Kampen.
  • Neem het ‘Kamperlijntje’ van of naar Zwolle.

Wat kunt u doen in Kampen?

Kampen heeft een eeuwenlange traditie van handel en scheepvaart en dat ziet u er terug. Zo telt deze Hanzestad ruim 500 monumenten waaronder de Sint Nicolaaskerk, het Gotische huis, de stadspoorten en een replica van het Middeleeuwse handelsschip ‘De Kamper Hanze Kogge’.  Met al deze indrukwekkende monumenten is een stadswandeling de beste manier om de historische binnenstad te ontdekken. Zo wandelt u van de Korenmarktpoort richting de oude Vispoort aan de IJsselkade en vlakbij het oude Raadhuis, waar al vanaf de 14e-eeuw de vismarkt plaatsvindt. 

Wilt u meer weten over de geschiedenis van Kampen, breng dan een bezoek aan het Stedelijk Museum. Al sinds oudsher is Kampen een ondernemende stad, met grote en kleine tabaksfabrieken. De Olifant is de enige overgebleven fabriek en vandaag de dag een museum. U kunt er nog zien hoe de sigaren met de hand worden gemaakt. Ook kunt u er de langste sigaar ter wereld bekijken.

Waar kunt u lekker eten in Kampen?

In Kampen kunt u lekker eten en drinken. Voor de lekkerste biefstuk gaat u naar Herberg de Bonte Os (Torenstraat 9). Een andere aanrader is D'Olde Vismark (IJsselkade 45), vernoemd naar de oude visafslag die zich tot 1937 op deze plek bevond.

Tip van de redactie:

Neem het ‘Kamperlijntje’ naar Zwolle. Dit is de kortste zelfstandige spoorlijn voor passagiersvervoer in Nederland. Het treintraject doorkruist de Mastenbroekerpolder, één van de oudste landschappen van Nederland.

Bekijk deze video

Charme en historie aan het water

Ontdek meer in de omgeving
Kampen

Langs de Hanzesteden

Tijdens deze fietsvakanties maakt u kennis met de Nederlandse Hanzesteden.

Lees meer

Hanzesteden

Ontdek de rijke geschiedenis van de Nederlandse Hanzesteden.

Lees meer