Kasteel het Nijenhuis

519 keer bekeken

Kasteel Het Nijenhuis

Het tussen Wijhe en Heino gelegen kasteel Het Nijenhuis is een oase van cultuur. Kasteel Het Nijenhuis bij Heino is een van de best bewaarde havezaten in Overijssel. In het kasteel en de bouwhuizen, waarvan de geschiedenis teruggaat tot halverwege de 15e eeuw, is een veelzijdige, internationale kunstcollectie te zien. Ook de beeldentuin presenteert het hele jaar wisselende tentoonstellingen.

Lees meer

Het tussen Wijhe en Heino gelegen kasteel het Nijenhuis is een oase van cultuur. Kasteel het Nijenhuis is een van de best bewaarde havezaten in Overijssel. In het kasteel en de bouwhuizen, waarvan de geschiedenis teruggaat tot halverwege de 15e eeuw, is een veelzijdige, internationale kunstcollectie te zien. Ook de beeldentuin presenteert het hele jaar wisselende tentoonstellingen.

  • Bezoek een van de best bewaarde havezaten in Overijssel.
  • Bekijk de veelzijdige, internationale kunstcollectie van museum De Fundatie.

Museum De Fundatie

Museum De Fundatie presenteert hier een bijzondere collectie oude en moderne kunst schilderijen, tekeningen, beeldhouwwerken en toegepaste kunst uit vele perioden en culturen, waarvan de kern afkomstig is uit de omvangrijke privé-verzameling van dr. Dirk Hannema, voormalig directeur van Museum Boijmans in Rotterdam en laatste bewoner van het kasteel (1895-1984).

Rijke geschiedenis

De geschiedenis van Kasteel het Nijenhuis begint in de late Middeleeuwen. De eerste vermelding dateert van 1382. Het kasteel werd bewoond door diverse adellijke geslachten, onder wie de families Van Ittersum, Bentinck en Von Knobelsdorff. Het Nijenhuis wordt omringd door een grote tuin met zeldzame bomen en planten. Tijdens een ontspannen wandeling ontdekt u hierin tal van mooie oude en nieuwe beelden.

Ontdek meer in de omgeving
Kasteel Het Nijenhuis
Adres: 
't Nijenhuis 10
8131RD Heino

Kastelen en Buitenplaatsen

Bezoek de mooiste kastelen en buitenplaatsen in Nederland en bewonder de architectuur, kunstverzamelingen en tuinen.

Lees meer