Landgoed Weldam

297 keer bekeken

Landgoed Weldam

Landgoed Weldam is één van de grootste van Oost-Nederland en onthaalt u op een bijzonder rijk aangekleed parklandschap. Eén van de meest inspirerende ruimten in de neobarokke tuin is de 145 meter lange berceau van geschoren beuk. Deze is zo gelegen dat gedurende de morgen zijlicht valt door de hoge smalle poorten. Kijk wel uit dat u niet verdwaalt in het doolhof...

Lees meer

Landgoed Weldam, gelegen in Overijssel is een van de grotere landgoederen van Oost- Nederland. Het eeuwenoude landgoed, met het kasteel en tuin als centraal punt bestaat uit weilanden, boerderijen en bossen. De kasteeltuin is een van de mooiste van Nederland.

  • Wandel door een van de mooiste kasteeltuinen van Nederland.
  • U kunt rondwalen in het doolhof van thujaheggen.
  • Bezoek ook de St. Mary’s Chapel op het landgoed.

Landgoed Weldam onthaalt u op een bijzonder rijk aangekleed parklandschap. Eén van de meest inspirerende ruimten in de neobarokke tuin is de 145 meter lange berceau van geschoren beuk. Deze is zo gelegen dat gedurende de morgen zijlicht valt door de hoge smalle poorten.

De buitenplaats van Weldam

Uit documenten wordt al eind veertiende eeuw het Kasteel Weldam genoemd. Door de eeuwen heen is het kasteel verder gegroeid en daarbij is vooral zorg besteed aan de tuinen van het kasteel. Binnen de grachten rond het huis ziet u symmetrische rijen kastanjes en in vormen gesnoeide buxus- en taxusbomen. De tuin telt ook vele heesters, rozen en rododendrons. Een van de hoogtepunten is het doolhof van thujaheggen. In het midden staat een houten uitkijktoren vanwaar u een mooi uitzicht heeft over de tuin.

De kapel van Weldam

Een ander hoogtepunt van Landgoed Weldam is de kapel “St. Mary’s Chapel”. Het is een Engelse kapel die in 1900 werd gebouwd door de toenmalige graaf. U kunt de kapel, de tuin en het kasteel Weldam op doordeweekse dagen bezoeken tussen 09.00 en 16.30 uur. Volwassen betalen slechts tweeënhalve euro entree en kinderen vijftig cent.

Ontdek meer in de omgeving
Landgoed Weldam
Adres: 
Diepenheimseweg 114
7475MN Markelo

Overnachten in een kasteel

Romantischer kan niet: slapen in een kasteel, genieten van alle luxe en u bent omringd door natuur.

Lees meer