Zutphen

611 keer bekeken

Zutphen

Zutphen, ontstaan in de Romeinse tijd als een Frankische nederzeting, is al zo’n 1700 jaar bewoond. Daarmee is het een van de oudste steden in Nederland en dat merkt u dan ook aan de vele historische en culturele hoogtepunten. Met ruim 450 rijksmonumenten is Zutphen beslist een stad met een unieke status in Nederland.

Lees meer

Zutphen, ontstaan in de Romeinse tijd als een Frankische nederzetting, is al zo’n 1700 jaar bewoond. Daarmee is het een van de oudste steden in Nederland en dat merkt u dan ook aan de vele historische en culturele hoogtepunten. Met ruim 450 rijksmonumenten is Zutphen beslist een stad met een unieke status in Nederland.

  • Ontdek Zutphen, de schitterende Hanzestad met vele monumenten.
  • Geniet van heerlijke restaurants en gezellige terrassen.
  • Huur fietsen en ontdek de prachtige omgeving vol historische kastelen en fraaie natuur.

Waar kunt u doen in Zutphen? 

Bezoek het stedelijk Museum, maak een vaartochtje over de schitterende Berkel en geniet van deze oude Hanzestad aan de IJssel. Wandelend door het centrum komt u door fraaie winkelstraten, ontdekt u de mooiste hofjes en ziet u eeuwenoude vestingwerken.

Temidden van die middeleeuwse schoonheid treft u een moderne stad met een flink aantal bezienswaardigheden en een uitgebreid winkelaanbod met tal van speciaalzaken. De stad kent verschillende prima hotels en een groot aantal restaurants, cafes en bars. In de zomer is het goed toeven op de terrasjes in de binnenstad en aan de IJssel.

Het groene dorp Warnsveld, aan de oostzijde van Zutphen, heeft niet alleen een mooie dorpskern, maar ligt ook aan de rand van prachtige natuurgebieden. Kastelen, landgoederen en uitgestrekte bossen liggen vlakbij. En wat is er leuker dan een bezoek aan Zutphen te combineren met een fietstocht door een schitterend landschap?

Waar kunt u lekker eten in Zutphen?

Wie in Zutphen lekker en gezellig uit eten wil heeft volop keuze. Om het u makkelijk te maken hebben wij vast een paar restaurants voor u op een rijtje gezet.

1. Brasserie 6
In het hartje van Zutphen, op een historische plek, vindt u deze gezellige brasserie waar u in een modern sfeer de lekkerste gerechten kunt eten. Verassend, eigentijds en met gebruik van vele seizoensspecialiteiten.
Adres: ‘s Gravenhof 6  

2. Gastenhuys de Klok
In een historisch pand uit 1620 met een unieke stadstuin, vindt u tegenwoordig Gastenhuys de Klok. Vroeger stond het pand bekend als herberg en aanlegplaats voor de postkoets. Deze ouderwetse en gezellige sfeer willen de eigenaren, Hans en Jeannette, weer doen herleven in de Hanzestad.
Adres: Pelikaanstraat 6

3. Stadsbrouwerij Cambrinus
Proef de lekkerste, zelfgebrouwen speciaalbiertjes in het centrum van Zutphen. Deze Stadsbrouwerij heeft naast het cafégedeelte ook een authentiek middeleeuws proeflokaal en een gezellig terras. Naast genieten van biertjes kunt u er ook een prima lunch of diner bestellen.
Adres: Houtmarkt 56   

Bereikbaarheid en parkeren in Zutphen

Zutphen ligt op iets meer dan een uur rijden vanaf de hoofdstad Amsterdam en de luchthaven  Amsterdam Airport Schiphol. Ook per openbaar vervoer kunt u Zutphen goed bereiken. Bent u met de auto, let dan op waar u wel en niet kunt parkeren. In Zutphen betaalt u parkeergeld van maandag tot en met zaterdag van 8.00 tot 18.00 uur en op vrijdagavond (koopavond) tot 21.00 uur.

Accommodatie

Of u nu houdt van low budget hotels, romantische hotels of een bed & breakfast; u vindt in Zutphen voor elke smaak en budget de perfecte accommodatie. Bekijk het uitgebreide aanbod en boek uw ideale hotel hier!

Meer in de omgeving

Bent u in Zutphen en wilt u meer van de omgeving zien dan hebben wij voor u een aantal tips. Zo is Apeldoorn een stad die u niet wilt missen, maar ook bijvoorbeeld Arnhem en Doetinchem zijn historische steden boordevol gezelligheid, die u zeker niet wilt missen.

Tip van de redactie:

Met zoveel Hanzesteden bij elkaar is het een goed idee om fietsen te huren en er een aantal te bezoeken. De steden hebben talrijke winkels, musea en restaurants maar ook de omliggende gebieden met beboste rivierduinen, kastelen en waterkanten zijn van ongekende schoonheid.

Ontdek meer in de omgeving
Zutphen

Langs de Hanzesteden

Tijdens deze fietsvakanties maakt u kennis met de Nederlandse Hanzesteden.

Lees meer

Hanzesteden

Ontdek de rijke geschiedenis van de Nederlandse Hanzesteden.

Lees meer