Biesbosch, een ritme van eb en vloed

434 keer bekeken

Biesbosch, een ritme van eb en vloed

Eb en vloed in een zoetwatergebied, dat is zeldzaam. Maar Nederland heeft het. De Biesbosch is een van de de weinige zoetwatergetijdengebieden van Europa.

Lees meer

Het Nationale Park De Biesbosch, gelegen op de rand van Noord-Brabant en Zuid-Holland, is een beschermd natuurgebied waar veel te beleven is.

  • Spot een bever of ijsvogel tijdens een tocht in een kano of fluisterboot.
  • Nationaal Park De Biesbosch is het grootste zoetwatergetijdengebied van Europa.
  • Overnacht in de Biesbosch en word wakker midden in de natuur.

Dit nationale park is ook een avontuurlijke doolhof van rivieren, eilandjes met wilgenbossen en grillige kreken met glashelder water. Je kunt er wandelen en langs de randen van het gebied ook fietsen, maar de natte, ruige natuur van dit moeras laat zich het best beleven vanaf het water, in een klein bootje of kano. Geruisloos peddelend door de smalste kreken, bukkend onder lage takken door, beleef je de natuur vanaf de waterspiegel.

Vogels en bevers

IJsvogels schieten voorbij, een kiekendief jaagt tussen het riet, een aalscholver droogt zijn vleugels staand op een omgevallen boomstronk en misschien laat zelfs de visarend of een bever zich zien. In de Biesbosch bent u één met de natuur, op het ritme van eb en vloed.

Beleef de Biesbosch vanaf het water

Wilt u de Biesbosch vanaf het water beleven? Huur dan een roei- of fluisterbootje of kano bij Biesboschcentrum Dordrecht of één van de andere verhuurbedrijven. Of ga mee met één van de vele excursies onder leiding van een natuurgids, die regelmatig door de bezoekerscentra worden georganiseerd.

Dagelijkse rondvaarten

Wil je in een uur een indruk krijgen van de prachtige natuur van Nationaal Park De Biesbosch? Stap dan aan boord van fluisterboot de Halve Maen of Sterling voor een Rondje Hollandse Biesbosch. Deze korte vaartochten worden het gehele jaar door regelmatig georganiseerd vanaf Biesboschcentrum Dordrecht.

Overnachten in de Biesbosch

Geniet van de rust en de ruimte van de Biesbosch. Wakker worden midden in de natuur is een unieke ervaring. Bovendien kunt u direct op stap om dit prachtige natuurgebied te gaan verkennen. Er zijn diverse mogelijkheden om te overnachten in de Biesbosch.

Tip: ga ‘glampen’ en overnacht in een safaritent.

Ontdek meer in de omgeving
Biesbosch, een ritme van eb en vloed

Nederland Waterland

Maar liefst 26 procent van ons land ligt onder de zeespiegel. Hoe we omgaan met het water en ervan genieten ziet en beleeft u op meerdere plaatsen.

Lees meer