Erasmusbrug Rotterdam

1592 keer bekeken

Erasmusbrug Rotterdam

De Erasmusbrug is een van de iconen van Rotterdam. Het architectonische hoogtepunt vormt een podium voor grote evenementen en is van groot belang voor de stad Rotterdam.Wie weet wat er gebeurt als u deze enorme brug in Rotterdam bezoekt...

Lees meer

De Erasmusbrug is een van de iconen van Rotterdam. Het is een van de beroemdste bruggen van Nederland en vormt een belangrijke verbinding tussen de noordelijke en zuidelijke delen van Rotterdam. In 1996 werd de brug officieel geopend door toenmalig koningin Beatrix.  

  • Bezoek hét icoon van Rotterdam.
  • Niet te missen tijdens uw bezoek aan Rotterdam.
  • Bekijk de Erasmusbrug ook vanaf het water.

Feiten over de Brug 

Deze karakteristieke brug is ontworpen door Ben van Berkel. De brug is 800 meter lang en heeft een 139 meter hoge mast waaraan 32 verbindingsstukken zijn vastgemaakt. De brug staat ook wel bekend als De Zwaan.  

Evenementen bij de Erasmusbrug 

De Erasmusbrug is in het verleden al het middelpunt geweest van veel spektakel, zoals Hollywoodfilms, Red Bull Air Races, dansfeesten en de start van de Tour de France in 2010. Wie weet wat er gebeurt als u de enorme brug in Rotterdam bezoekt...

Ontdek meer in de omgeving
Erasmusbrug Rotterdam

Rotterdam

Bezoek Rotterdam, de stad met een van de grootste havens te wereld, een bruisend nachtleven, fantastische musea, uitstekende restaurants en vele andere attracties.

Lees meer