Nieuw Luxor Theater

235 keer bekeken

Nieuwe Luxor Theater

Deskundigen zijn het erover eens dat de architectuur, locatie en aantrekkingskracht van het Nieuwe Luxor Thater het tot één van Nederlands mooiste theaters maken. Volg een architectuurrondleiding van een uur en zie het zelf!

Lees meer

Eén van Nederlands mooiste theaters.  

Het theater van Rotterdam  

Het Nieuwe Luxor Theater is het belangrijkste theater van Rotterdam. Deskundigen zijn het erover eens dat de architectuur, locatie en aantrekkingskracht van dit gebouw het tot één van Nederlands mooiste theaters maken. 

De architectuur van het Nieuwe Luxor Theater 

Het prachtige ontwerp van de Australische architect Peter Wilson heeft veel bijzondere kenmerken. Ten eerste heeft het gebouw een theatrale rode kleur, waardoor het theater en de omgeving lijken op te lichten. Daarnaast speelt het theater met de ruimte: een overweldigende entree, brede trappen en veel doorkijkjes. Ten slotte bevindt het zich aan de Maas, aan de voet van de Erasmusbrug. Vanaf het dakterras en de foyer geniet u daardoor van een spectaculair uitzicht op Rotterdam. 

Doe een Theatertour  

Sinds de opening in 2001 hebben veel mensen een rondleiding gedaan door het prachtige Nieuwe Luxor Theater. U kunt ook een rondleiding van 60 minuten doen! Bel het theater voor reserveringen en wij beloven u dat het geen teleurstelling wordt.