DOMunder

856 keer bekeken

DOMunder

Een spannende, ondergrondse ontdekkingsreis langs 2000 jaar geschiedenis. Dat is DOMunder! Vanaf 2 juni a.s. kunt u hier, onder het Domplein in Utrecht, een fascinerende tentoonstelling zien die inzicht geeft in de verschillende tijdslagen die hier verborgen liggen.

Lees meer

DOMunder is een uniek bezoekerscentrum under het Domplein in Utrecht, waar u als een archeoloog de 2000 jaar historie kunt zien die er verborgen ligt.

  • Dé historische attractie in Utrecht voor jong en oud.
  • Bezoek deze unieke, ondergrondse archeolgische opgravingen.
  • Ontdek 2000 jaar historie van het Domplein.

Een spannende, ondergrondse ontdekkingsreis langs 2000 jaar geschiedenis. Dat is DOMunder! Onder het Domplein in Utrecht vind u een fascinerende tentoonstelling zien die inzicht geeft in de verschillende tijdslagen die hier verborgen liggen.

2000 jaar historie

DOMunder laat het Domplein zien zoals u het nooit eerder bekeken had. U ziet de perioden van bloei, maar ook van verval. Van het jaar 45 na Christus, toen de Romeinen hier het ‘castellum Traiectum’ 'castellum Traiectum' bouwden, tot de Gothische Cathedraal die verwoest werd tijdens de storm in 1674.

Beleef het als een archeoloog

U ziet waarom Utrecht in de middeleeuwen het centrum van de kerkelijke macht was en ontdekt als een archeoloog de verschillende perioden die de geschiedenis van het Domplein bepaalden. Lopend tussen de immense pilaren van deze oude kathedraal beleeft u een uniek stuk Nederlandse historie.

DOMunder kun je op twee manieren bezoeken. Ga zelf op zoek naar de spannende verhalen van 2000 jaar Domplein met een ondergrondse ontdekkingstocht of boek een archeologische rondleiding van een deskundige gids. De ontdekkingstocht is beschikbaar in het Nederlands, Engels en Duits.