Een kano huren in Utrecht

414 keer bekeken

Een kano huren in Utrecht

Utrecht ligt in het hart van Holland. Het heeft een lange geschiedenis en is qua grootte de vierde stad van het land. Het is een universitaire stad, die bekend staat om zijn vele studenten en bruisende uitgaansleven. De Oudegracht is ongebruikelijk voor Holland vanwege de direct aan het water liggende werfkelders. Deze onder straatniveau geleden ruimten werden vroeger gebruikt als opslagplaatsen en laadwerven. Nu zijn ze ingericht als fantastische restaurants en pubs. Overal langs de kanalen liggen dokken en werven. Vanwege deze nadruk op de kanalen in Utrecht, is een kano huren een geweldige manier om de stad te verkennen. Een kano vinden Met de kano is het een goed idee om de stad uit te peddelen naar Rhijnauwen. Dit is het grootste fort op de Nieuwe Hollandse Waterlinie en tegenwoordig een natuurpark. U kunt het fort met een gids bezoeken of aan de rand van de stad een kano huren en de rustige Kromme Rijn op varen langs het terrein. De rivier is ongeveer 28 km lang met een lichte helling dus u ondervindt geen hinder van de stroming bij het terugpeddelen naar Utrecht. Utrecht vanaf het water Als u liever met een gids op pad gaat, zijn er wandeltochten en rondvaarten over de gracht. U kunt ook een kano huren vanaf begin april tot eind oktober. U kunt ook een kanotocht maken bij volle maan. Zo bekijkt u de bezienswaardigheden vanaf het water met pauzes onderweg voor een glas Trappistenbier in het café. Verken de stad te voet en op het water en vergeet niet het natuurschoon rond Fort Rhijnauwen te bezoeken.

Lees meer

Utrecht ligt in het hart van Holland. Het heeft een lange geschiedenis en is qua grootte de vierde stad van het land. Het is een universitaire stad, die bekend staat om zijn vele studenten en bruisende uitgaansleven.  De Oudegracht is ongebruikelijk voor Holland vanwege de direct aan het water liggende  werfkelders. Deze onder straatniveau geleden ruimten werden vroeger gebruikt als opslagplaatsen en laadwerven. Nu zijn ze ingericht als fantastische restaurants en pubs. Overal langs de kanalen liggen dokken en werven. Vanwege deze nadruk op de kanalen in Utrecht, is een kano huren een geweldige manier om de stad te verkennen.

Een kano vinden

Met de kano is het een goed idee om de stad uit te peddelen naar Rhijnauwen. Dit is het grootste fort op de Nieuwe Hollandse Waterlinie en tegenwoordig een natuurpark. U kunt het fort met een gids bezoeken of aan de rand van de stad een kano huren en de rustige Kromme Rijn op varen langs het terrein. De rivier is ongeveer 28 km lang met een lichte helling dus u ondervindt geen hinder van de stroming bij het terugpeddelen naar Utrecht.

Utrecht vanaf het water

Als u liever met een gids op pad gaat, zijn er wandeltochten en rondvaarten over de gracht. U kunt ook een kano huren vanaf begin april tot eind oktober. U kunt ook een kanotocht maken bij volle maan. Zo bekijkt u de bezienswaardigheden vanaf het water met pauzes onderweg voor een glas Trappistenbier in het café. Verken de stad te voet en op het water en vergeet niet het natuurschoon rond Fort Rhijnauwen te bezoeken.

 

Ontdek meer in de omgeving
Een kano huren in Utrecht

Zoek hotels

Bestemmingen