part1
part2

Typisch Nederlands

 • Wandelen op het strand van Scheveningen
  Ulrike Grafberger, dinsdag 16 april 2013

  Als Zuid-Duitse zit ik bij stormachtig weer het liefst met een goed boek op de bank maar een Nederlander gaat dan liever naar het strand om “lekker uit te waaien”. Ik vind het maar een rare combinatie: “lekker” en “uitwaaien”, want het betekent bij windkracht 6 op het strand lopen terwijl je wordt gezandstraald.

  lees meer
 • Attractiepark Duinrell
  Ulrike Grafberger, maandag 15 april 2013

  Over de vraag hoe de perfecte dag er voor hem uitziet, hoefde mijn zoon geen seconde na te denken: lekker op stap met zijn vrienden, eindeloos in de achtbaan, een paar rondjes in de Mad Mill, tussendoor nog een ijsje eten of misschien wel twee, daarna het water op in een roeiboot en elkaar nat spetteren, een suikerspin voor de lekkere trek, naar beneden roetsjen in de Super Slide en via een vrije val in het bad duiken, heel veel frites en tot slot proberen de voeten droog te houden in de zweefmolen. Thatʼs it ... de perfecte dag voor mijn zoon is een dag in Duinrell.

  lees meer
 • Hoe leven Nederlanders?
  Ulrike Grafberger, donderdag 11 april 2013

  Het is natuurlijk ontzettend interessant om een kijkje te nemen in iemands woonkamer om te zien hoe ze leven. In Nederland hoef je daarvoor niet eens door het sleutelgat te kijken, want de gordijnen zijn meestal wijd open. Je kunt dus gewoon schaamteloos naar binnen staren terwijl je langsloopt.

  lees meer
 • Carnaval: feesten alsof je leven ervan afhangt
  Heather Tucker, donderdag 28 maart 2013

  Er zijn een aantal momenten waarop het een beetje... vreemd kan zijn om aan te komen in Nederland. Om 12 uur ’s middags op de eerste maandag van de maand bijvoorbeeld. Dat is het moment waarop de alarmsirenes, die vroeger voor bombardementen werden gebruikt en nu voor publieke noodgevallen, worden getest. Of op oudejaarsavond, wanneer het hele land lijkt te ontploffen door het vuurwerk. Dan heb je ook nog Koninginnedag (wat binnenkort Koningsdag wordt), wanneer alles en iedereen in het oranje is gehuld en alles één groot feest is.

  lees meer
 • Pasen in Holland
  Ulrike Grafberger, donderdag 21 maart 2013

  Ik heb eens even rondgevraagd. Marielle nodigt haar vrienden en familie uit voor een paasbrunch. Susan gaat eerst naar de kerk en dan met het hele gezin naar de paasmarkt. Jaap luistert naar de Matthäus Passion en Janneke verheugt zich op een dag shoppen op de meubelboulevard. Wacht eens even... ze verheugt zich op wat?

  lees meer
 • Bezoek Volendam met een groep: 5 tips
  Heather Tucker, dinsdag 5 maart 2013

  Het was bitterkoud toen we in Volendam aankwamen. Hoewel de temperatuur al rond het vriespunt lag, was het vooral de wind die vanaf het IJsselmeer waaide waardoor het extra koud aanvoelde.

  We lieten ons er echter niet door afschrikken. We waren in Volendam voor de kledingdracht, kaas, vis en traditionele Hollandse taferelen. In dit oude vissersdorp ben je als toerist als een vis in het water. En met een groep is het des te leuker.

  lees meer
 • De schaatstraditie van Holland
  Ulrike Grafberger, dinsdag 5 maart 2013

  Het is gek dat schaatsen een van de meest populaire sporten is in een land dat bekend staat om zijn zeeklimaat en de milde winters die daarbij horen. Alhoewel ze ook tevreden zijn met kunstijs, zijn de Hollanders pas echt gelukkig op natuurijs: bevroren kanalen, meren en vijvers, rivieren en sloten.

  Waar komt deze voorliefde voor ijs en schaatsen vandaan? Ik ga op zoek en ontdek dat er zelfs een schaatshistoricus bestaat in Holland, iemand die zich heeft gespecialiseerd in de geschiedenis van het schaatsen. Zijn naam is Marnix Koolhaas en hij geeft me graag meer informatie.

  lees meer
 • Een romantisch etentje voor een romantische date
  Heather Tucker, donderdag 14 februari 2013

  Alles is liefde, zelfs hier in Holland. Voor Valentijnsdag kopen worden bloemen uitgezocht en geven geliefden elkaar cadeautjes.

  In het algemeen wordt Valentijnsdag hier niet met zoveel enthousiasme gevierd als in veel andere landen maar het romantische etentje wordt wel steeds populairder.

  Er zijn zoveel restaurants, vooral in de grotere steden, dat het nog moeilijk kan zijn om te kiezen. Hier zijn een aantal tips.

  Delfts Blue kisses
  lees meer
 • Ontsnappen naar het platteland
  Heather Tucker, zondag 9 december 2012

  Ik heb vaak de neiging te veel mee te nemen tijdens tripjes, en mijn bezoek aan een Belvilla-vakantiehuisje vormde geen uitzondering. Terwijl ik de auto vulde met kleding, eten en tassen vol dingen die ik wilde doen, zowel ontspannende als zakelijke dingen, had ik visioenen van mijn nieuwe buren die me uit zouden lachen terwijl ik alles naar binnen probeerde te slepen. Ik wist niet dat die buren niet bestonden.

  lees meer
part51
part52
part53
part100
part101