Fietsvakantie: Rijn & IJsseltour

757 keer bekeken

Rijn & IJsseltour

Fiets door unieke natuurgebieden, bezoek historische, eeuwenoude Hanzesteden en bekijk de traditionele vissersdorpjes langs het IJsselmeer. U fietst door het vlakke rivierdal van de Nederrijn, door bossen en heide bij de Veluwe en onderweg slaapt u op een heerlijk schip met prima catering.

Lees meer

Beperkte beschikbaarheid. Boek nu !

  • Start- en eindpunt: Amsterdam.
  • Bezoek mooie Hanzesteden en oudhollandse vissersdorpjes.
  • Slaap, ontbijt en dineer op een schip en laat alles voor u regelen.

Direct boeken: 8 dagen, prijs vanaf € 755,-

Fiets door unieke natuurgebieden, bezoek historische, eeuwenoude Hanzesteden en bekijk de
traditionele vissersdorpjes langs het IJsselmeer. U fietst door het vlakke rivierdal van de Nederrijn, door bossen en heide bij de Veluwe en onderweg slaapt u op een heerlijk schip met prima catering. Kortom, geniet van deze fantastische 8-daagse fietsvakantie!

Kastelen langs de IJssel

Na aankomst in Amsterdam vaart u de eerste dag al gelijk, via het Amsterdam-Rijnkanaal, naar Wijk bij Duurstede. De eerste fietstocht gaat door mooie natuurgebieden zoals Sonsbeek en Zijpendaal, naar de gezellige hoofdstad van Gelderland; Arnhem. Vervolgens gaat de route langs de rivier de IJssel, waar u schitterende kastelen en landgoederen kunt bekijken, naar de Hanzesteden als Hattem, Zwolle en Kampen.

Klompen & klederdracht

Vanaf de monding van de IJssel gaat de route verder naar de mooie haven van Elburg. Onderweg passeert u de prachtige bos- en heidelandschappen van de Veluwe. Daarna bezoekt u oudhollandse plaatsjes als Harderwijk, Bunschoten en Spakenburg waar het lijkt alsof de tijd eeuwen stil heeft gestaan en de bevolking vaak nog in ouderwetse klederdracht loopt.

Uitblazen in Amsterdam

Vervolgens fietst u door de ‘villawijk van Nederland’, oftewel het schitterende Gooi. U passeert het prachtige vestingstadje Naarden, u kunt het Muiderslot bekijken, en tenslotte eindigt deze heerlijke fietstocht bij het eindpunt Amsterdam. Uiteraard is deze heerlijke stad vol historische gebouwen, beroemde musea en gezellige horeca een fantastische afsluiter van uw fietsvakantie!

Praktische informatie:

  • Startpunt: Amsterdam, eindpunt: Amsterdam.
  • Aantal dagen: 8.
  • Totale afstand: 305 kilometer.
  • Gemiddelde afstand per dag: 54 kilometer.
  • Level: 1 (voor iedereen; de lichtste vakantie voor alle leeftijden).
  • U fietst met reisbegeleiding!