Het welvarende platteland

part2

Tussen Utrecht en Amsterdam ligt een van de mooiste Nederlandse natuurschatten. De prachtige natuur van de Vechtstreek trekt al eeuwenlang bezoekers. Maak een fietstocht langs of een zeiltocht over de rivier de Vecht, die van de provincie Utrecht naar Noord-Holland stroomt. Terwijl u het welvarende platteland verkent, zullen de overvloed aan water, flora en fauna, kastelen en forten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie u niet ontgaan.

Kastelen in de Vechtstreek

In de Gouden Eeuw streken adel en rijken neer in het gebied langs de Vecht. Tegenwoordig vindt u hier kastelen, voorname landhuizen, parken en theehuizen. De welvaart van de Vechtstreek is het beste te verkennen per boot of met de fiets.

Rijksmuseum Muiderslot in de kleine vestingstad Muiden is een van de meest beroemde middeleeuwse kastelen van Nederland. Deze vesting aan de riviermond van de Vecht werd gebouwd rond 1280 en is open voor publiek. Een ander bekend kasteel is Slot Zuylen, dat rond 1520 gebouwd werd op een middeleeuwse ruïne. De 19e eeuwse tuin in Engelse stijl is een van die verborgen juweeltjes langs de Vecht.

Meren in de Vechtstreek

De Vecht staat in verbinding met twee meren: de Loosdrechtse Plassen en de Vinkeveense Plassen. Het gebied rondom de Loosdrechtse Plassen heeft veel jachthavens, zeilscholen en andere watersportvoorzieningen. In Loosdrecht kunt u zwemmen, zeilen of surfen. In de Vinkeveense Plassen liggen 12 eilanden die volledig zijn uitgerust voor recreatie in de buitenlucht. Het water is perfect om te zeilen, te duiken en te waterskiën.

Fruitboomgaarden

Een ander geweldig kenmerk van deze regio zijn de vele fruitboomgaarden die de Vechtstreek rijk is. Hier koopt u voor weinig geld de meest heerlijke appels, peren, kersen, aardbeien, frambozen, bramen, rode bessen en pruimen. In sommige tuinen kunt u voor klein bedrag zelf zoveel fruit plukken als u maar kunt dragen.

Kastelen in de regio
 • Kasteel Sypesteyn

  Kasteel Sypesteyn is een prachtig kasteel in de Vechtstreek met een prachtige kunstcollectie en schitterende tuinen.

  Lees Meer
 • Slot Zuylen

  Slot Zuylen is een van de parels van de Vechtstreek, waar sinds 1752 niets meer aan is veranderd. Bezoek Slot Zuylen en u waant zich in de 18de eeuw.

  Lees Meer
 • Het Muiderslot

  Kasteel Muiderslot is een van de bekendste kastelen van Nederland.

  Lees Meer
 • Kasteel Groeneveld

  Kasteel Groeneveld heeft een adembenemende tuin. U kunt ook de natuur rondon Groeneveld ontdekken met een boswachter van Staatsbosbeheer.

  Lees Meer
part51
part52
part53
part54
part55
part56
part57
part58
part59
part60
part61
part62
part63
part64
part65
part150
part151