Oorlogsmusea in Gelderland en Limburg

510 keer bekeken

100% vindt deze informatie waardevol.

Oorlogsmusea in Gelderland en Limburg

Oorlogsmusea in Gelderland en Limburg vertellen het verhaal van de Tweede Wereldoorlog.

Lees meer

Tijdens de Tweede Wereldoorlog is in Gelderland en Limburg felle strijd gevoerd, onder andere tijdens Operatie Market Garden en het Rijnlandoffensief. In de verschillende musea in deze regio komt u daar meer over te weten.

  • De Airborne Experience in het Airborne Museum ‘Hartenstein’ laat de oorlog in al zijn hevigheid voelen.
  • Beleef de vrijheid in het Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945.
  • Reis in het Eyewitness Museum samen met de Duitse parachutist August Segel langs oorlogsfronten in Europa.

Airborne Museum 'Hartenstein' - Oosterbeek

Airborne Museum ‘Hartenstein’  in Oosterbeek is hét museum over de Slag om Arnhem in september 1944. In het voormalige hoofdkwartier van de Britten komen verhalen tot leven van zowel de Britse, Poolse en Duitse militairen als die van de burgers die doodsangsten uitstonden. In de met prijzen bekroonde Airborne Experience (900 m2) waant u zich midden in de strijd en ervaart u op indringende wijze het verloop van de Slag om Arnhem.

Informatiecentrum Slag om Arnhem - Arnhem

Aan de voet van de historische John Frostbrug in Arnhem, ook bekend als de ‘brug te ver’, bevindt zich het Informatiecentrum 'Slag om Arnhem'. Via unieke beelden en geluidsfragmenten vertellen militairen en burgers wat ze beleefden tijdens die gruwelijke septemberdagen van 1944.

Informatiecentrum De Polen van Driel – Driel

Het Informatiecentrum De Polen van Driel in Driel belicht de strijd van de 1ste Poolse Onafhankelijke Parachutistenbrigade tijdens Operatie Market Garden. U komt hier meer te weten over het ontstaan van de brigade en de oneervolle behandeling na het mislukken van de operatie.

Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945 – Groesbeek

In het Nationaal Bevrijdingsmuseum vertellen originele film- en geluidsfragmenten, opstellingen met origineel materiaal en diverse presentaties het verhaal van de oorlog. U wordt meegenomen naar de aanloop van de oorlog, de bezettingstijd, de bevrijding en de wederopbouw van Nederland en Europa. Presentaties, diorama’s, modellen, originele films en geluidsfragmenten verbeelden de bevrijding op boeiende wijze. Het museum toont de actuele betekenis van democratie, vrijheid en mensenrechten.

Eyewitness Museum – Beek (Zuid-Limburg)

De naam zegt het al: in dit museum staat u oog in oog met de Tweede Wereldoorlog. Het fictieve personage August Segel, een Duitse parachutist, neemt u mee langs de belangrijkste Europese fronten. Maar liefst 150 levensechte poppen in originele kostuums beelden hier verschillende scènes uit. Bijzonder: alle materialen zijn origineel. Ook ziet u hier topstukken die zelden aan het publiek worden getoond.

Meer informatie over oorlogsmusea in Gelderland en Limburg vindt u op www.liberationroute.com

Ontdek meer in de omgeving
Oorlogsmusea in Gelderland en Limburg

Gelderland

De grootste provincie van Nederland biedt vele fantastische activiteiten.

Lees meer

Limburg

Hier vindt u heuvels en grotten, wijnhellingen en cultuur, winkelplezier en gastronomische lekkernijen.

Lees meer

Informatiecentrum Slag om Arnhem - Arnhem

Aan de voet van de historische John Frostbrug in Arnhem, ook bekend als de ‘brug te ver’, bevindt zich het Informatiecentrum 'Slag om Arnhem'.

Lees meer