Kastelen en Buitenplaatsen

Nederland telt meer dan 750 kastelen en buitenplaatsen. De meeste Nederlandse kastelen, waarvan sommige ook een slot of een burcht kunnen worden genoemd, zijn tijdens de middeleeuwen gebouwd als verdedigingswerken. Door de tijd heen veranderde de functie van deze kastelen en werden velen ervan meer buitenplaatsen of paleizen waar de rijke burgers in de zomermaanden ontspanden. Tegenwoordig zijn veel kastelen lokale bezienswaardigheden die bezoekers trekken om de architectuur, kunstcollecties en tuinen. De Nederlandse kastelen bieden voor ieder wat wils – reden genoeg om een kasteel te bezoeken!

 • Muiderslot

  Reis terug naar de middeleeuwen en ontdek de fascinerende kamers en historische schatten van het Muiderslot.

  Lees meer
 • Kasteel Doorwerth

  Fiets of wandel door de natuur rondom Kasteel Doorwerth en sla je armen om de zeven meter stamomvang van de oudste boom van Nederland.

  Lees meer
 • Paleis het Loo

  Een majestueus paleis met fantastische tuinen.

  Lees meer
 • Kasteel de Haar

  Laat je betoveren door het grootste kasteel van Nederland.

  Lees meer
 • Kasteel Amerongen

  Ontmoet de vroegere bewoners van Kasteel Amerongen met een moderne multimediaproductie en geniet van de prachtige kasteeltuin met een oppervlakte van 10 hectare.

  Lees meer
 • Kasteel Het Nijenhuis

  Kasteel Het Nijenhuis staat in het teken van kunst. Het hele jaar kunt u een bezoek brengen aan de internationale kunstcollectie en beeldentuin.

  Lees meer