Paleis Het Loo

1.642 keer bekeken

Paleis Het Loo

Paleis Het Loo is een 300 jaar oud paleis nabij Apeldoorn. Het was lange tijd de residentie van de koninklijke familie. In 1984 gingen de deuren open voor het publiek. Alleen de decoraties in het paleis zijn al een bezoek waard en de tuinen zijn een absoluut hoogtepunt.

Lees meer

Ontdek het oude koninklijke Paleis Het Loo en geniet van de schitterende collectie historische voorwerpen, de tuinen en de fraaie stallen met oude koetsen en oldtimers.

  • Wandel door de schitterende tuinen en het paleispark.
  • Bekijk de unieke collective kunstvoorwerpen en de prachtige stallen en koetshuizen.

Koninklijke geschiedenis in het paleis

Al in 1685 liet stadhouder Willem III Paleis Het Loo bouwen op Kroondomein Het Loo. Lange tijd werd het  gebruikt door de koninklijke familie, bijvoorbeeld door Koningin Wilhelmina, als zomerresidentie, maar sinds 1984 is het een schitterend museum geworden. Alleen de decoraties in het paleis zijn al een bezoek waard en de tuinen zijn een absoluut hoogtepunt.  

Stallen en tuinen

De beste manier om een indruk te krijgen van hoe de Oranjes door de eeuwen heen leefden is door en bezoek te brengen aan Paleis Het Loo. Het paleis is te verdelen in drie onderdelen. Zo is er het museum, met een schitterende collectie historische voorwerpen, kunst en mode. Dan zijn er de voormalige stallen en koetshuizen, met een grote verzameling koetsen en oldtimers en er zijn de fraaie, 17e eeuwse tuinen en het paleispark; allemaal nog in authentieke staat.

Paleis het loo

Bezoek Paleis Het Loo

Paleis Het Loo in Apeldoorn is verbluffend mooi. Het paleis is de hele week geopend, behalve op maandag. Een rondleiding duurt drie uur en laat u ieder detail van het meest adembenemende paleis van Nederland zien.

Openingstijden & prijzen

Paleis Het Loo is het hele jaar geopend van dinsdag tot en met zondag van 10.00 tot 17.00 uur.
 Op nieuwjaarsdag en Koningsdag is het gesloten. Toegangsprijzen voor volwassenen zijn rond 14 euro en voor kinderen tot 17 jaar 5 euro. De hele kleintjes (tot en met 3 jaar) mogen gratis naar binnen. Tickets kunt u het best en voordeligst online bestellen.

Adres en bereikbaarheid

Paleis Het Loo ligt niet ver van Apeldoorn en is goed bereikbaar per openbaar vervoer vanaf het NS Station in Apeldoorn. Adres: Koninklijk Park 1, Apeldoorn

Accommodatie

Of u nu houdt van low budget hotels, romantische hotels of boetiekhotels; in de omgeving van Apeldoorn vindt u voor elke smaak en budget een heerlijk hotel. Bekijk het uitgebreide aanbod en boek uw ideale hotel hier!

Meer in de omgeving

Naast Paleis Het Loo zijn er nog vele andere bezenswaardigheden in de omgeving. Zo is een bezoek aan dierenpark De Apenheul met de unieke apenkolonies, zeker de moeite waard. Maak ook een bezoek aan Zutphen of Deventer, deze oude Hanzesteden aan de oevers van de IJssel zijn beslist een aanrader.

Tip van de redactie

Wie houdt van wandelen in de mooie natuur is op de Veluwe aan het goede adres. U kunt er eindeloos genieten van bossen, uitgestrekte heidevelden en stromende beken. Ook kunt u er heerlijk picknicken met streekproducten van de vele boerderijwinkels.

Ontdek meer in de omgeving
Paleis Het Loo
Adres: 
Amersfoortseweg
7313AA Apeldoorn

Kastelen en Buitenplaatsen

Bezoek de mooiste kastelen en buitenplaatsen in Nederland en bewonder de architectuur, kunstverzamelingen en tuinen.

Lees meer