Koekje erbij?

428 keer bekeken

Koekje erbij?

Nederlanders zijn gek op koffie, en daar hoort natuurlijk een koekje bij. Logisch dus dat er in Nederland een uitgebreide koektraditie bestaat en er talloze soorten typisch Nederlandse koeken bestaan. Opvallend is ook, dat van oudsher, verschillende regio's hun eigen koekjes hadden. Zo zijn er Zaanse koeken, Enkhuizer koeken, Deventer koeken... maar gelukkig zijn ze tegenwoordig allemaal, overal in Nederland te krijgen.

Lees meer

Nederlanders zijn gek op koffie, en daar hoort natuurlijk een koekje bij. Logisch dus dat er in Nederland een uitgebreide koektraditie bestaat en er talloze soorten typisch Nederlandse koeken bestaan. Opvallend is ook, dat van oudsher, verschillende regio's hun eigen koekjes hadden. Zo zijn er Zaanse koeken, Enkhuizer koeken, Deventer koeken...  maar gelukkig zijn ze tegenwoordig allemaal, overal in Nederland te krijgen.

Ieder zijn smaak

Bekende Nederlandse koeken zijn: gevulde koeken, met een vulling van amandelspijs, roze koeken die bestaan uit een laagje cake met roze fondant, stroopwafels, bokkepootjes, speculaas, kletsmajoors, bitterkoek, boterkoek… kortom, voor iedereen is er een koekje naar zijn of haar smaak.

Koek happen?

Lekkere koekjes kunt u in Nederland natuurlijk in elke supermarkt kopen. Maar heeft u trek in zoetigheid en wilt u het één en ander proeven, dan kunt u het beste terecht bij een banketbakker. Die maakt de koeken vers en met de beste ingrediënten en dat verschil is beslist te proeven.

Bekijk deze video: Traditionele Nederlandse Keuken

Heb jij al eens een haring, appeltaart of zuurkool geprobeerd.