Fietssoorten in Nederland

216 keer bekeken

Fietssoorten in Nederland

Nederland bezit een echte fietscultuur. In de zeventiger jaren besloot Nederland bewust vrijliggende fietspaden aan te leggen en de auto links te laten liggen. Tegenwoordig geven de meeste Nederlanders de voorkeur aan de fiets, of ze nu door de drukke stad of door beboste heuvels rijden. In Amsterdam en andere grotere steden worden door de gemeente op meerdere plekken fietsen verhuurd, zodat u zich snel en gemakkelijk naar uw bestemming kunt verplaatsen. Het is niet verwonderlijk dat professioneel wielrennen heel populair is in Nederland. De Amstel Gold Race in de UCI World Tour (waarvan ook de Tour de France deel uitmaakt) is een spannend, populair evenement waaraan de beste professionele wielrenners ter wereld meedoen.

Lees meer

In Nederland heerst een echte fietscultuur. In de zeventiger jaren werd besloten om vrijliggende fietspaden aan te leggen en de auto links te laten liggen. Tegenwoordig geven de meeste Nederlanders de voorkeur aan de fiets, of ze nu door de drukke stad of door beboste heuvels rijden. In Amsterdam en andere grotere steden worden door de gemeente op meerdere plekken fietsen verhuurd, zodat u zich snel en gemakkelijk naar uw bestemming kunt verplaatsen. Het is niet verwonderlijk dat professioneel wielrennen heel populair is in Nederland. De Amstel Gold Race in de UCI World Tour (waarvan ook de Tour de France deel uitmaakt) is een spannend, populair evenement waaraan de beste professionele wielrenners ter wereld meedoen.

Fietssoorten in Nederland

Er zijn veel verschillende soorten fietsen te vinden in Nederland. Van de typische Hollandse fiets, die met zijn eenvoudige vormgeving en terugtraprem niet veel is veranderd sinds 1940, tot de professionele toerfiets die wordt gebruikt voor races: de Nederlander heeft een geschikte fiets voor elk doel. U kunt in de meeste grote steden een fiets huren. En als u zelf niet wilt trappen, zijn er fietstaxi’s waar de passagier voorin plaatsneemt. In veel regio zijn mountainbikes populairder dan gewone fietsen omdat ze geschikt zijn voor elk terrein. Op een ongeplaveide weg krijgt een gewone fiets sneller een lekke band.

Huur een fiets voor een privétoer door Nederland

Waar u ook gaat in Nederland, een gehuurde fiets is waarschijnlijk het beste transportmiddel. Nederlanders zijn gek op hun fietsen en in de grotere gemeenten kunt u altijd wel een fiets huren. De VVV kan u tips geven over fietspaden en -regels in de stad en omgeving. De fietspaden zijn schoon, duidelijk aangegeven en overal aanwezig. In grote steden vindt u bovendien overal plekken om de fiets te parkeren.