Amerikaanse Begraafplaats Margraten

146 keer bekeken

Amerikaanse begraafplaats Margraten

Vlak bij Maastricht bij het plaatsje Margraten, vindt u de Amerikaanse begraafplaats Margraten. 8301 soldaten uit Amerika die tijdens de Tweede Wereldoorlog stierven in Nederland, liggen hier begraven.

Lees meer

Vlak bij Maastricht bij het plaatsje Margraten, vindt u de Amerikaanse Begraafplaats Margraten. 8301 soldaten uit Amerika die tijdens de Tweede Wereldoorlog stierven in Nederland liggen hier begraven.

  • Bezoek de enige Amerikaanse begraafplaats in Nederland.
  • Leer meer over de geschiedenis tijdens een rondleiding.

De begraafplaats bij Margraten ontstond al tijdens de oorlog. Bij de bevrijding vielen veel slachtoffers. Omdat Margraten toen al bevrijd was en de toenmalige commandant de slachtoffers niet op vijandelijk grondgebied wilde begraven, werd dit de aangewezen plek voor een militaire begraafplaats. Na de oorlog hebben vele Amerikaanse slachtoffers hier hun laatste rustplaats gekregen. Pas in 1960, 15 jaar na de bevrijding, werd Margraten officieel geopend door koningin Juliana.

Bezoek de militaire begraafplaats

Dagelijks is de begraafplaats open voor bezoekers. Ook worden er gratis rondleidingen gegeven door vrijwilligers. Naast de lange velden met witte marmeren kruizen, kunt u ook de kapel bezoeken en de muur bekijken met namen van slachtoffers die nooit zijn terug gevonden.

Ontdek meer in de omgeving
Amerikaanse begraafplaats Margraten

Informatiecentrum Slag om Arnhem - Arnhem

Aan de voet van de historische John Frostbrug in Arnhem, ook bekend als de ‘brug te ver’, bevindt zich het Informatiecentrum 'Slag om Arnhem'.

Lees meer