Nationaal Park Oosterschelde

1156 keer bekeken

Nationaal Park Oosterschelde

Een open verbinding met de zee zorgt ervoor dat eb en vloed vrij spel hebben in Nationaal Park Oosterschelde. Hierdoor is een dynamisch natuurgebied ontstaan waarin zout en zoet water een sterk gevarieerde flora en fauna aantrekken. Hele stukken land verdwijnen met vloed onder water om met eb weer droog te vallen. De platen en slikken liggen barstensvol voedsel waar duizenden vogels op afkomen en zeehonden komen hier graag zonnen.

Lees meer

Nationaal Park Oosterschelde is een dynamisch natuurgebied door de open verbinding met de zee. Hierdoor trekken zout en zoet water een sterk gevarieerde flora en fauna aan. Tijdens vloed verdwijnen hele stukken land onder het water om met eb weer volledig droog te vallen. De platen en slikken liggen dan barstensvol voedsel waar duizenden vogels op afkomen en zeehonden komen hier graag zonnen.

 • Nationaal Park Oosterschelde is een dynamisch natuurgebied.
 • Bekijk de vele vogels, zeehonden en rijke onderwaterwereld.
 • Verken de Oosterschelde tijdens een wandel- of fietsroute.

  Een rijke onderwaterwereld

  De Oosterschelde is een Nationaal Park met een bijzondere onderwaterwereld. De grootste zoogdieren in dit gebied zijn de zeehonden en de bruinvis. De laatste is de meest voorkomende walvisachtige voor de Nederlandse kust. Er zijn enkele duikscholen die het mogelijk maken het leven van de Oosterschelde van heel dichtbij te ontdekken. U zult tijdens zo’n duik versteld staan van de rijke onderwaterwereld met oesters, krabbetjes, kreeften, mosselen, platvissen, garnalen en nog veel meer vissen en schelpdieren.

  Blijft u liever op het droge dan moet u vooral letten op de bijzondere planten en mossen langs de Oosterschelde. Karakteristiek voor het gebied zijn onder andere lamsoor, zeeaster en zeekraal. Neem ook een verrekijker mee om de honderden soorten vogels te bewonderen, waaronder scholeksters, smienten, arenden en meeuwen.

  Ontdek de Oosterschelde

  Er zijn talloze manieren om de Oosterschelde te ontdekken. Naast vele fiets- en wandeltochten kunt u ook strandjutten, een mosselkwekerij bezoeken of een laarzentocht maken over de schorren en slikken. De Oosterschelde is een paradijs voor zowel de sportvisser als de vogelspotter. In de zomer kunt u zwemmen, snorkelen of pootje baden aan een van de vele stranden rondom de Oosterschelde.

  Heeft u kinderen? Dan is een bezoek aan Neeltje Jans zeker de moeite waard. Op een levendige en speelse manier wordt hier de geschiedenis van de Delta en de werking van de stormvloedkering uitgelegd. Ook komen kinderen in direct contact met de lokale flora en fauna.

  Ontdek meer in de omgeving
  Google map
  Adres: 
  Dijkgraaf A M Gelukweg 1
  4354RA Vrouwenpolder  Boek een fietsvakantie

  Wilt u Nederland per fiets ontdekken, bekijk dan het aanbod van compleet verzorgde fietsvakanties. De fietsroutes zijn volledig verzorgd, inclusief het transport van uw bagage!

  Bekijk het aanbod
  Bekijk deze video: Goedemorgen

  Nederland heeft talrijke, prachtige natuurgebieden en -parken waar je heerlijk kan wandelen.