Musea met Oude Meesters

351 keer bekeken

Musea met Oude Meesters

De Hollandse Oude Meesters zijn schilders uit de periode van ongeveer 1605 tot 1680: de Gouden Eeuw. Rembrandt en Vermeer zijn namen die altijd worden herkend. We mogen ook Jan Steen en Rachel Ruysch niet vergeten of de andere grote schilders die deze periode zo belangrijk maken voor de Hollandse kunstgeschiedenis. Het was een grootse beweging in de geschiedenis omdat steeds meer mensen zich kunst in hun huizen konden veroorloven dankzij de bloeiende handel en de behaalde zeges in zeeslagen. De vraag groeide en er ontwikkelde zich daarnaast een traditie van kunstzinnige erkenning. De onderwerpen van de schilderkunst veranderden ook en weerspiegelden de mensen in een nieuw, verenigd land in plaats van Bijbelse taferelen.

Lees meer

De Hollandse Oude Meesters zijn schilders uit de periode van ongeveer 1605 tot 1680: de Gouden Eeuw. Rembrandt en Vermeer zijn namen die altijd worden herkend. We mogen ook Jan Steen en Rachel Ruysch niet vergeten of de andere grote schilders die deze periode zo belangrijk maken voor de Hollandse kunstgeschiedenis. Het was een grootse beweging in de geschiedenis omdat steeds meer mensen zich kunst in hun huizen konden veroorloven dankzij de bloeiende handel en de behaalde zeges in zeeslagen. De vraag groeide en er ontwikkelde zich daarnaast een traditie van kunstzinnige erkenning.  De onderwerpen van de schilderkunst veranderden ook en weerspiegelden de mensen in een nieuw, verenigd land in plaats van Bijbelse taferelen.

Waar vindt u musea met Oude Meesters?

U kunt het werk van de Oude Meesters door heel Holland bezichtigen. Amsterdam bezit natuurlijk een groot aantal musea met schilderijen uit deze periode, waaronder het Amsterdam Museum en het Rijksmuseum. In Amsterdam vindt u ook de Nederlandse vestiging van het Hermitage Museum en Museum het Rembrandthuis. In Delft staat het Vermeer Centrum terwijl Den Haag het Mauritshuis heeft. Ook hier hangt een grote collectie kunstwerken uit de Gouden Eeuw.

Geniet van historisch Holland

Boek een pakketreis om zoveel mogelijk te zien tijdens uw reis naar historisch Holland. Soms kunt u dan per trein naar de grote musea. Koop uw treinkaartje op een NS-station en reis snel, direct een gemakkelijk naar uw bestemming. De meeste grotere steden hebben musea met een collectie schilderijen van de Oude Meesters. Holland is een reizigersvriendelijk land en het openbaar vervoer is goed georganiseerd. U reist van Amsterdam naar Den Haag in 50 minuten. Van Den Haag naar Rotterdam duurt de reis slechts 25 minuten en Delft ligt er precies tussenin. In Holland kunt u binnen een dag van stad tot stad (museum tot museum). De fiets is ook een goede manier om de stad van dichtbij te bekijken. Dit is het traditionele Hollandse vervoermiddel.