Dag van de Bouw

150 keer bekeken

2 juni 2018

Dag van de Bouw

Een dag per jaar stellen de bij Bouwend Nederland aangesloten bouw- en infrabedrijven hun mooiste en meest bijzondere bouwplaatsen open voor een kijkje achter de schermen. Van 10.00 tot 16.00 uur zijn er door het hele land honderden bouwlocaties gratis toegankelijk.

Lees meer

Één dag per jaar stellen de bij Bouwend Nederland aangesloten bouw- en infrabedrijven hun mooiste en meest bijzondere bouwplaatsen open voor een kijkje achter de schermen. Van 10.00 tot 16.00 uur zijn er door het hele land honderden bouwlocaties gratis toegankelijk.

Ontdek de Bouw

De Dag van de Bouw is de jaarlijkse open dag van de bouw. Dit jaar staat de dag in het teken van de bouw als moderne en inspirerende werkomgeving, waar innovatie en technologie een steeds belangrijkere rol spelen. Natuurlijk wordt er nog steeds veel handwerk door echte vakmensen verricht, maar achter de bouw gaat ook een wereld aan vernieuwende producten en processen schuil waarin met de modernste technologiën en technieken wordt gewerkt. Straten worden tegenwoordig machinaal gelegd en steeds meer kopers kunnen voor de start van de bouw al virtueel door een 3-d model van hun huis lopen. Huizen worden vervolgens in toenemende mate ‘prefab’ in een fabriek gemaakt, waarna ze op de bouwplaats afgemonteerd worden. En ook in de weg- en waterbouw worden met de nieuwste technieken tunnels gegraven en viaducten aangelegd.

Locaties bij u in de buurt

Kortom, de bouw biedt een inspirerende werkomgeving. Het valt allemaal te zien en beleven als de bouw haar poorten voor het grote publiek opent. Kijk op op de website van Dag van de Bouw voor een interessant project bij u in de buurt.

Aankomende evenementen