IJsbeelden Festival Amsterdam

-

2.695 keer bekeken

IJsbeelden Festival Amsterdam

Bezoek het IJsbeelden Festival in Amsterdam. In een IJshal van 1.500 m2 ziet u de mooiste beelden gemaakt uit ijs.

Lees meer

In de winter staat het centrum van Amsterdam in het teken van de mooiste sneeuw- en ijssculpturen. ’s Werelds beste ijskunstenaars creëren een spectaculaire expositie bij de Arena Boulevard, vlak bij treinstation Bijlmer Arena.

  • Het IJsbeelden festival is uitgegroeid tot het grootste winterevenement van Nederland.
  • Maar liefst 275.000 kilogram ijs wordt gebruikt voor de realisatie van de unieke kunstwerken.
  • Bekijk de spectaculaire expositie van de beste ijskunstenaars ter wereld.

Het Nederlands IJsbeelden festival is uitgegroeid tot het grootste winterevenement van Nederland met meer dan 100.000 bezoekers. Meer dan 40 beste ijskunstenaars ter wereld komen naar Nederland en creëren in combinatie met special effects een spectaculaire expositie. Maar liefst 275.000 kilogram ijs wordt er gebruikt om deze unieke kunstwerken te maken en te tonen op het festival. De bijzondere ijssculpturen kunt u tijdens het IJsbeelden Festival zelf bewonderen in een ijshal van 1.500 m2 bij de Arena Boulevard.

Elk jaar een speciaal thema

Elk jaar heeft het IJsbeelden Festival een eigen thema. De kunstenaars gaan met kettingszagen, beitels en gasbranders aan de slag en tonen hun interpretatie op dit thema. De ijssculpturen worden in een eigen tent geplaatst waar u deze kunt bekijken. 

Thema 2016-2017: ‘Music Inspires’.

Het thema voor het IJsbeelden Festival 2016-2017 is: ‘Music Inspires’. Muziek inspireert altijd en overal: van zigeunermuziek tot hip hop en van klassiek tot disco. Bij het IJsbeelden Festival ziet u de mooiste kunstwerken terug die op de verschillende muziekstijlen zijn geïnspireerd. Zo komt u helden tegen als David Bowie, Prince, Amy Winehouse, van wie we recent afscheid moesten nemen. Maar ook ziet u John Travolta zijn danskunsten vertonen op de lichtgevende vloer.

Voorheen werd het IJsbeelden Festival gehouden in Zwolle. Dit jaar verhuist het evenement naar de hoofdstad Amsterdam.

Ontdek meer in de omgeving
IJsbeelden Festival Amsterdam
Aankomende evenementen