Oud & Nieuw in Nederland

987 keer bekeken

100% vindt deze informatie waardevol.

31 december 2017 - 1 januari 2018

Oud & Nieuw in Nederland

Oud en Nieuw in Nederland is elk jaar een groot feest. De meeste mensen zoeken 's avonds de gezelligheid op bij vrienden of familie, kijken de befaamde 'oudejaarsconferances' en drinken volop champagne in combinatie met iets te vette oliebollen en appelflappen. Tot om twaalf uur het vuurwerk losbarst...

Lees meer

Oud en Nieuw in Nederland is elk jaar een groot feest. De meeste mensen zoeken 's avonds de gezelligheid op bij vrienden of familie, kijken de befaamde 'oudejaarsconferances' en drinken volop champagne in combinatie met iets te vette oliebollen en appelflappen. Tot om twaalf uur het vuurwerk losbarst.

Vuurwerk

Want in Nederland mag iedereen zijn eigen voorraad vuurwerk kopen en afsteken en dat wordt ook volop gedaan. Miljoenen euro's worden er aan uitgegeven en dat geeft dan ook een mooi spektakel. En hoewel het officieel maar een paar uurtjes is toegestaan, knalt het de hele dag en de hele nacht flink door.

R.S.V.P.

In de grote steden wordt het feest volop gevierd op de grote pleinen en zeker in Chinese buurten, zoals die in Amsterdam rond de Nieuwmarkt. Wilt u oud & nieuw vieren in een bar restaurant of club, dan moet u meestal ruim van tevoren kaarten reserveren.

Aankomende evenementen